Naturli vegan rauw gehakt en burgers

door onder Vleesch
Kenmerken: ,
Naturli vegan rauw gehakt

Het rauwe vegan gehakt en de burgers van het Deense Naturli zijn sinds deze week ook in Nederland verkrijgbaar. In tegenstelling tot vegan rulgehakt, wat al bij heel veel supermarkten verkrijgbaar was, is dit product heel geschikt om gehaktballen, soepballetjes, kofta, gehaktbrood en andere stevige gehaktrecepten te maken.

De ingrediënten van het gehakt en de burgers zijn hetzelfde. Het verschil zit vooral in de grootte van de verpakking. De burgers zijn 200 gram, het gehakt 400 gram. Het gehakt is eiwitrijk en niet te zout. Fijn!

Ik zat gisteren al verlekkerd door receptensites te scrollen om te bedenken wat ik hier allemaal mee zou kunnen maken. En zodoende stond ik vanmorgen ineens gehaktballen te braden. Het recept daarvoor vind je op mijn andere site Vegetus.

De ingrediënten

Gerehydrateerd soja-eiwit / isolaat (58%), water, kokosolie, sojameel, tarwegluten, amandel, eekhoortjesbrood, tomaat, gefermenteerde dextrose, tapiocazetmeel, zout, moutextrac (gerst), kleurstof (rode biet), natuurlijke smaakstof, maltodextrine, stabilisator (methylcellulose).

Hoe smaakt het?

Ik was blij verrast door dit product. Het gehakt heeft een hele goede textuur. Kleverig en vezelig, met kleine bolletjes plantaardig vet erin. Super!

De smaak is een beetje vlak, maar met een scheutje sojasaus en eventueel wat kruiden is dat prima op te lossen. Dit wordt ook aangeraden op de verpakking. Ik vind het juist wel fijn dat het niet te sterk voorgekruid is, want dan kun je er nog allerlei kanten mee op. De ingrediënten van de burgers zijn exact hetzelfde, dus ook die zou ik nog even opnieuw doorkneden met extra smaakmakers voor je ze bakt.

Het gehakt ziet er behoorlijk realistisch uit. Met van die enge roze sliertjes en er zit zelfs zo'n viezig wit papiertje eronder. Ik moest me even ergens overheen zetten voor ik het pakje open deed. Maar het is natuurlijk helemaal plantaardig en zonder fijngemalen dier, dus ik was al snel over mijn angst heen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Het gehakt en de burgers van Naturli zijn op dit moment te koop bij grotere winkels van Albert Heijn. Een doosje gehakt kost €3,69 voor 400 gram en de burgers zijn €2,79 voor 200 gram.

24 Reacties

Janne op 9-1-2019 - 9:07

Oh grappig, dit merk ken ik van toen ik in Denemarken woonde! Het was meestal het enige merk sojamelk dat er te krijgen was. De ongezoete sojamelk was biologisch, dus zonder toegevoegde calcium. Ik ben de burgers en gehakt nooit tegengekomen daar. Ze zijn niet biologisch, begrijp ik?

Martine op 9-1-2019 - 9:14

Klopt Janne, niet biologisch.

Inez op 10-1-2019 - 11:08

Had een run op het product verwacht maar ik kon het gisterenavond gewoon kopen bij AH. Heb er meteen 'platte' ballen van gemaakt met knoflook, uitje, paprikastukjes, wat kruiden, beetje sojasaus. Het rook heerlijk terwijl het bakte (ik koos plantaardige margarine). En eenmaal op mijn bord vond ik het heerlijk smaken. Van de 400 gram kun je makkelijk 4 porties maken, dus ook helemaal niet duur eigenlijk. Hopelijk blijft ie voor altijd in het assortiment!

Martine op 10-1-2019 - 11:09

Leuk Inez! Dankjewel voor et delen van je ervaring.

misty op 11-1-2019 - 9:44

Ik heb het gisteren gekocht en gegeten. Prima! Ik vind ze het lekkerst zonder paneermeel, dan zijn ze goed stevig. Alleen met een scheut sojasaus was het al lekker. Nu gaan experimenteren met groenten en kruiden. Het is inderdaad niet biologische maar kijk even op hun website. Ze proberen wel die richting op te gaan. Ook goed is dat de verpakking voor een groot deel uit gerecyceld plastic bestaat. Ik vind het fijn dat er 400 gram in zit, dat scheelt weer een bakje. Wij proberen dit jaar veel minder plastic te gaan gebruiken, maar dat is met vleesvervangers uit de supermarkt altijd een probleem.

Maurice op 11-1-2019 - 9:50

Fantastisch spul! Makkelijk, goed te kruiden (fijn dat dat dus nodig is, net als bij echt vlees vroeger). En wat je zegt in het begin als het uit het pak in je kom ligt om te mengen met kruiden is het even over de drempel heen om het aan te raken. Ziet er wel heel echt uit.

Andres op 20-1-2019 - 17:31

Heb zowel het gehakt als de burgers van de week gekocht. het is een fantastisch product en zoals eerder beschreven, hopelijk blijft het in het assortiment, maar het zou ook prettig zijn als er meer supers zoals de Jumbo deze ging verkopen. Moet wel opmerken dat zowel het gehakt als de burgers niet bij de AH in mijn woonplaats te koop was en deze is echt niet klein. Dus deze kwam ik tegen in een andere (een kleine) AH tegen waar ze hadden liggen.

Kim op 20-1-2019 - 17:32

Heerlijk! We hadden ook gehaktballen hiervan gemaakt en zowel warm als koud zijn ze echt lekker, nieuwe verslaving ;-)

Jannie op 22-1-2019 - 21:46

Dit gehakt vorige week gekocht hier bij een kleine AH, Moest mezelf even over een drempel heen zetten om de kruiden er door te mengen. Het zag er zo heel echt uit. Maar wij beiden vonden het erg lekker, en ze blijven goed stevig, beter als het gehakt van de vega slager. De burgers heb ik niet gezien hier, maar wist ook niet dat ze er waren,morgen maar eens kijken.

Martine op 23-1-2019 - 16:24

Fijn dat het goed in de smaak viel Jannie! Dankjewel voor je reacties.

Sandra op 23-1-2019 - 19:23

Vandaag gemaakt met zakje gehaktkruiden van AH en een ei er doorheen gekneed. Echt heel lekker. Ik vroeg me af of je de gebraden gehaktballen in kunt vriezen?

Martine op 26-1-2019 - 15:36

Hoi Sandra, ik denk dat invriezen wel kan ja. Ook zonder ei erdoor kun je trouwens heerlijke ballen maken van dit gehakt. Het plakt van zichzelf al heel goed.

Garage op 7-2-2019 - 10:53

Hi, ook gemaakt. Was echt goed te eten!

Marloes op 7-2-2019 - 23:18

Wat jammer dat er wel weer suikers in zitten!

Veganbackpacking op 10-2-2019 - 15:30

Marloes, om de smaak van vlees na te bootsen zal er denk ik wat suiker nodig zijn. Daarnaast bevat vlees ook suikers in de vorm van glycogeen (polysacharide), iets wat veel mensen niet weten (al smaken deze volgens mij niet per se zoet).

Peter op 13-4-2019 - 2:20

Invriezen? Je kunt natuurlijk alles invriezen, maar niet alles is na ontdooien nog goed te eten. Kwestie van proberen. Ik heb van Naturli-gehakt zelf hamburgers gemaakt en twee daarvan in gebakken vorm met een laagje jus ingevroren. Eentje na een paar dagen ontdooid en opgegeten, de andere na drie weken en ze smaakten allebei prima. De structuur was niet veranderd. Misschien ga ik het ook nog wel eens rauw invriezen.

Elle op 20-4-2019 - 9:34

Ik heb deze vega gehakt gisteren geprobeerd, flink op smaak gebracht zelfs een uitje erdoor maar ik vind het echt een van de vieste vega producten die ik de afgelopen 15 jaar heb gegeten, wat een vieze smaak zit er aan dit gehakt,ik gooi nooit eten wag maar dit is na een hap in de prullenbak belandt.. Het deed mij aan de geur van hondenvoer denken. Ik begrijp echt niet dat er mensen zijn die dit lekker vinden, weggegooid geld!

Martine op 20-4-2019 - 13:26

Hoi Elle, wat jammer dat het niet lekker was! Was het gehakt nog wel goed? Het klinkt alsof het misschien bedorven was...

Hans van Oers op 7-8-2019 - 15:06

Ik wil graag in een recept 300 gram gehakt vervangen door vegetarisch gehakt. Is deze verpakking van 400 gram dan eigenlijk te veel? Echt gehakt neemt natuurlijk nog wat af, omdat het water verdampt. vegetarisch rulgehakt niet, maar die verpakkingen zijn vaak maar 200 gram en dus te weinig. Hoe zit dat met deze variant? Dank!

Martine op 7-8-2019 - 15:14

Hoi Hans, ik denk dat er nog wel ietsje vocht uit dit gehakt verdampt bij het bakken, maar niet zo veel als uit vleesgehakt. De meeste recepten met gehakt zijn echter vrij flexibel, zodat 100 gram meer of minder geen dealbreaker is. Eventueel kun je het gehakt na het bakken even wegen en dan het overschot apart houden voor een ander gerecht.

Lenny op 31-8-2019 - 12:44

Ik maak van een beetje gehakt dat over is nog een lekker broodje shoarma. Lekker kruiden en smullen maar.

Madzy van der Kooij op 4-3-2020 - 19:57

Heel lekker, het Naturli-gehakt. Ik heb er ballen van gemaakt, maar ik moet nog even experimenteren met de kruiden. Mijn man vond het ook lekker. Inderdaad geweldig, dat je er echte ballen van kunt maken, zonder ei of paneermeel. Morgen gooi ik de andere helft in de Chili sin carne, zal vast ook lekker zijn.

Kaylee op 13-12-2020 - 22:09

Wat een fijne site met info. Voor kerst wil ik vega steak tartare maken en was benieuwd of je dit product ook rauw zou kunnen eten. M'n familie houd niet van tomaat of bietentartaar

Martine op 5-1-2021 - 17:33

Hoi Kaylee, sorry voor het late antwoord. Ik weet helaas niet zeker of dit gehakt ook geschikt/lekker is om rauw te eten.

Schrijf een reactie