Nakd energierepen

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: , , , , ,

Nakd snackrepen, veganAls ik onderweg ben heb ik altijd een paar energierepen in mijn tas voor het geval ik niet makkelijk iets te eten kan vinden wat vegan is. Deze Nakd repen zijn daar erg handig voor omdat ze niet zo groot en toch lekker voedzaam zijn.

De repen zijn vrijwel volledig van gedroogd fruit en noten gemaakt. Er wordt geen extra suiker aan toegevoegd. Er zijn ontelbaar veel verschillende smaken, van 'cashew cookie' tot 'pecan pie', allemaal van gedroogd fruit en noten. In de 'crunch' smaken op de foto zitten ook nog stukjes knapperige soja, dus deze bevatten wat meer eiwit dan de gewone repen. Fijn!

De ingrediënten

Aardbei: da­dels (43%), kro­kan­te sojaproteïnen ((17%) sojaproteïne, ta­pi­o­ca­zet­meel, zout)), ro­zij­nen (17%), cashewnoten (17%), ap­pel­sap­con­cen­traat (4%), Aard­bei­en (2%) en na­tuur­lij­ke smaak­stof­fen

Appel: da­dels (43%), kro­kan­te sojaproteïnen ((17%) sojaproteïne, ta­pi­o­ca­zet­meel, zout)), ro­zij­nen (14%), cashewnoten (15%), ap­pel­sap­con­cen­traat (4%), ap­pel (7%) en na­tuur­lij­ke smaak­stof­fen.

Hoe smaakt het?

Doordat de repen grotendeels uit gedroogd fruit bestaan zijn ze een beetje chewy. In deze 'crunchy' varianten zitten zoals gezegd ook nog knapperige stukjes. Je proeft duidelijk verschil tussen de smaakjes. De repen zijn niet enorm zoet, maar ze smaken ook niet overdreven 'gezond'.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vind deze repen o.a. bij De Tuinen, Deen, Albert Heijn, en Etos. Een reepje van 30 gram kost los ongeveer €1. Sommige winkels verkopen ook doosjes met vier repen erin, hiervoor betaal je dan ongeveer €3, dus 75 cent per reep.

2 Reacties

Sandra op 3-9-2015 - 17:18

Jaaa deze zijn zo lekker! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij Etos dus ik heb gelijk ingeslagen (2 voor 1,50).

Anja op 3-5-2017 - 9:48

Deze zijn niet geschikt voor de eliminatiefase. Er zit appel, dadel, cashewnoten en rozijnen in. Dit is wel goed om hierbij te vermelden.

Schrijf een reactie