Muhammara van Maza

door onder Broodbeleg, Sauzen
Kenmerken: , ,

Maza vegan MuhammaraIn de serie wat moet je als veganist in vredesnaam op je brood smeren: Muhammara! Deze exotische spread/dip is gemaakt van o.a. geroosterde paprika's, granaatappelsap en walnoten. Dankzij Maza is dit goedje gewoon te koop bij de supermarkt om de hoek, in hetzelfde schap als de hummus.

De ingrediënten

Ro­de pa­pri­ka, gra­naat­ap­pel­sap, walnoten, cous­cous (be­vat tarwe), raap­olie, sui­ker, li­moen­sap, ver­dik­kings­mid­del: xan­thaan­gom, knof­look, ha­ris­sa (spaan­se pe­per, knof­look, ko­ri­an­der, kar­wij), zout, voe­dings­zuur: ci­troen­zuur, ko­mijn, pe­per, cayennepe­per, con­ser­veer­mid­del: ka­li­um­s­or­baat.

Hoe smaakt het?

Deze spread heeft een bijzondere smaak, licht rokerig en hartig van de geroosterde paprika, maar ook zoet door de granaatappel (en suiker). De textuur is smeuïg, maar ook een beetje crunchy omdat er stukjes walnoot in zitten. Leuk!

Wat kost het en waar is het te koop?

De muhammara van Maza is te koop bij verschillende A-merk supermarkten en bij sommige toko's. Voor een bakje van 200 gram betaal je ongeveer €2,20.

10 Reacties

Nadia op 7-5-2015 - 15:55

Muhammara gun je goed gebruiken om tofu/sojanuggets te kruiden.

Martine op 8-5-2015 - 20:57

Goeie tip Nadia, dankjewel!

ramona op 11-5-2015 - 22:31

Deze heb ik een keer gehaald, ik wist niet zo goed wat ik er mee moest. Misschien ga ik dat kruiden van Nadia proberen. Gewoon op een stokbroodje vond ik niks vrees ik. (misschien omdat ik niet superdol ben op granaatappel, ik lust het wel ofzo, maar niet dat ik denk JA LEKKERRRR). Nuggets kruiden it is!

Barbara op 9-10-2015 - 15:34

Ik had nog nooit gehoord van mahummara, maar nu ik het gebruikt heb ben ik er gek op. Ik heb het gebruikt met fijn gesneden ijsbergsla en blikje kidney bonen, door elkaar heen roeren en een half bakje mahummara er door heen mengen HEERLIJK. Dan lekker reepjes vlees bakken met paprika,knoflook,pepertje en wat je maar lekker vind.

Klaas op 17-10-2017 - 9:19

Deze hebben we ook eens geprobeerd maar vonden we veel te zoet! Geen aanrader als je de neutralere smaak van bijvoorbeeld houmous gewend bent.

Kira op 20-1-2018 - 15:15

Is de xanthaangom in dit geval vegan?

Martine op 22-1-2018 - 14:51

Hoi Kira, xanthaangom kan inderdaad met behulp van dierlijke stoffen worden geproduceerd, maar ik vraag dat voor gewoon vegan niet na bij de fabrikant. Ik kan je vraag dus niet met zekerheid beantwoorden.

Ingrid op 6-3-2019 - 8:44

Wat is "gewoon vegan"?

Martine op 12-3-2019 - 17:08

Hoi Ingrid, deze site heet 'gewoon vegan' omdat ik hier veganistische producten verzamel die bij 'gewone' winkels te koop zijn.

Floor op 27-6-2019 - 18:00

Deze spread vind ik heel erg lekker! Hij is (inderdaad) wat aan de zoete kant. Maar ik vind hem heerlijk om te eten met verse paprika of olijven en ook op crackers met een blaadje sla. Ook goed gecombineerd met neutrale hummus of in pita's met falafel.

Schrijf een reactie