Mix hagelslag

door onder Broodbeleg
Kenmerken: ,

Perfekt mix hagelslag, veganWaarschijnlijk wist je al wel dat pure hagelslag vaak vegan is, maar soms wil je wel eens wat anders, en dan is mix hagelslag een leuke optie.

In tegenstelling tot de duurdere merkvarianten is huismerk mix hagelslag verrassend vaak vegan. Ik kocht dit keer deze van Perfekt hagelslag bij Deen, maar er zijn nog veel meer supermarkten waar de huismerk mix hagelslag vegan is, o.a. Lidl en Albert Heijn (AH Basic).

De ingrediënten

Suiker, cacaomassa, tarwezetmeel, tarwebloem, vet (palm- en sheavet), magere cacaopoeder, emulgator E322, dextrose, glansmiddel: E414, aroma.

Hoe smaakt het?

Dit is geen hele bijzondere hagelslag. Het ziet er vooral leuk uit. De witte hageltjes smaken naar goedkope witte chocola, de bruine naar gewone pure hagelslag.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze hagelslag bij supermarkten met het Perfekt huismerk, zoals Deen, Hoogvliet, Boni, Jan Linders, Poiesz en Nettorama. Zoals gezegd is huismerk mix hagelslag van andere winkels zoals Lidl en Albert Heijn ook vaak vegan. Ik betaalde €1,40 voor een pak van 400 gram.

6 Reacties

Twig op 30-1-2016 - 14:48

Hoi, Even een kleine opmerking/vraag. Dit product zou geen soja bevatten maar bij de ingrediënten staat wel E322. Ik dacht dat 'E322' zou kunnen staan voor 'Sojalecithine', wat belangrijke info kan zijn voor mensen met een soja-allergie. Of is het zo dat er verschillende lecithines onder dit E-nummer vallen, en indien het afkomstig zou zijn van soja, het waarschijnlijk duidelijk vermeld zou staan bij de allergenen?

Martine op 30-1-2016 - 20:58

Ja, als er sojalechithine in zou zitten moet dat erbij staan, want soja is een allergeen volgens de wet. Dan staat er bijvoorbeeld 'E322 (soja)'. In dit product zit dus lecithine uit een niet-allergene bron, bijvoorbeeld zonnebloemlecithine.

Edwin op 23-2-2016 - 16:17

Hoi, E322 kan volgens mijn informatie op basis van planten zijn, maar ook op basis van dier. Is dit nagekeken voor dit op de site kwam. Als het uit dier komt is het namelijk dus niet Vegan :(...

Martine op 23-2-2016 - 16:33

Hoi Edwin, E322/lecithine kan inderdaad uit eieren gehaald worden en dan is het niet vegan. Gelukkig zijn fabrikanten tegenwoordig wettelijk verplicht om alle ingrediënten uit eieren als allergeen op het etiket te vermelden. Op dit product staat geen allergenen waarschuwing bij de lecithine, wat betekent dat deze uit een niet-allergene grondstof gemaakt is, zoaks zonnebloem- of koolzaadlechithine.

Edwin op 23-2-2016 - 16:42

Hoi Martine, Ik kan er dus vanuit gaan dat als ergens E322 in zit, maar geen vermelding over ei staat, het dus altijd vegan is? Hoe zit dit met bv melk? Stel ze hebben de lactose er uit gehaald, moet melk dan nog steeds vermeld worden? Alvast bedankt voor de snelle reactie. :-)

Martine op 23-2-2016 - 17:06

Ja, als er eierlecithine in zit is de fabrikant wettelijk verplicht om dat expliciet te melden op de verpakking. Ook melk is een wettelijk gedefinieerde allergeen en moet ongeacht de hoeveelheid of vorm altijd worden vermeld. Er is geen uitzondering voor lactosevrije melk-ingrediënten.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.