Melty kaas van Vegusto

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,

No Muh MeltyZoals de naam al zegt is de No Muh Melty kaas van Vegusto speciaal bedoeld om te smelten. De meeste andere kazen van Vegusto smelten juist helemaal niet goed en zijn eerder geschikt om koud te eten. De kaas zit in een pakje met twee worst-achtige rolletjes. Je kunt er plakjes van snijden of de kaas raspen. De kaas is geschikt om in te vriezen, maar daar wordt hij wel wat zachter van.

De ingrediënten

Water, niet geharde plantaardige oliën en vetten (kokos en koolzaad), aardappelzetmeel, gist, amandelpasta (100% amandel), rijstzetmeel, steenzout, rijstbloem, tarwevezels (glutenvrij), bindmiddel: carrageen, tapiocazetmeel, aroma (plantaardig), specerijen, kleurstof (kurkuma)

Hoe smaakt het?

De smaak van No Muh Melty doet me een beetje denken aan Emmentaler of een andere milde kaas, hartig met een zoete noot. De smaak is vrij uniek, ik ken geen andere vegan kaas die erop lijkt. Koud is deze kaas niet zo lekker, je moet hem echt laten smelten. Ik gebruik hem graag op pizza met een beetje basilicumpesto of knoflook.

Wat kost het en waar is het te koop?

No Muh Melty is te koop bij sommige biowinkels en vegan specialiteitenwinkels. Ik koop hem meestal bij de Biomarkt op de Weteringschans in Amsterdam. Je kunt hem ook bestellen bij Veggiedeli. Een pakje met twee rolletjes weegt 400 gram en kost ongeveer €8,50. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar dit is echt een lekkere kaas en je doet best lang met zo'n pakje.

2 Reacties

Lisanne op 29-4-2016 - 18:46

Deze gebruiken wij vaak als saus bij bijv. bloemkool en aardappeltjes. Van wegen de prijs verdun ik het iets en vul ik t aan met edelgistvlokken. 1 rol is met 2 personen ook wel echt op bij ons met 1 maaltijd ;)

Martine op 29-4-2016 - 22:20

Klinkt goed Lisanne! Bloemkool met kaassaus is hier ook een favoriet, maar meestal maak ik het heel goedkoop met edelgist, bouillon en mosterd.

Schrijf een reactie