Mature vegan cheddar van Violife

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,
Violife epic mature cheddar

Pittige belegen kaas is zo'n beetje de heilige graal van de vegan kaaswereld. Ik was dus heel benieuwd naar deze 'Epic Mature' cheddar flavour block van Violife!

De ingrediënten

Water, kokosolie (24%), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, gemalen zonnebloempitten, rijpe cheddar-smaak, zuurteregelaar: melkzuur, olijfextract, kleurstof: b-caroteen, vitamine b12.

Hoe smaakt het?

De smaak van deze kaas lijkt op die van de Prosociano vegan 'parmezaanse' kaas van Violife, een lekker pittig kaasje. De textuur is veel zachter en romiger dan andere Violife kazen. Dit is een lekkere kaas voor sandwiches en salades, of om over gerechten te smelten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze kaas is momenteel alleen verkrijgbaar bij een enkele vegan speciaalzaken en webwinkels, zoals Veggie4U en Vegan Mission. Een pakje van 200 gram kost ongeveer € 4,50.

8 Reacties

misty op 13-2-2020 - 20:31

O, ik hoop die binnenkort in een winkel te zien. Deze week heb ik de Violife Creamy original ontdekt bij de AH. Lekker op toastjes!. De kaasplakjes zijn ook goed, maar de Greek white vond ik niet zo geslaagd. De AH heeft de Prosociano kaas ook zie ik, die de volgende week eens proberen. Leuk dat je er weer bent!

linda op 16-2-2020 - 19:31

Ik wilde net vragen of je de Greek white block ook al hebt geprobeerd, zie ik dat Misty hierboven 'm niet zo geslaagd vindt. Grappig toch hoe smaken toch verschillen, wij vinden de Greek white zalig!! Als tosti, door de spinazie, zo een blokje opeten en vast nog veel meer. Ik ben benieuwd heel naar de Mature vegan cheddar. Groeten linda

Sander op 18-2-2020 - 14:09

De standaard Violife kaas is trouwens awesome als tosti met een plakje vegan "ham" van Quorn (klein beetje zout erop). Het smelt echt goed.

misty op 18-2-2020 - 16:02

Grappig, zul je altijd zien, de Ah heeft deze week alles van Violife in de bonus, 25% korting!

Zoë op 17-8-2020 - 20:46

Als er melkzuur in zit.... hoe is hetbdan vegan...

Martine op 7-9-2020 - 17:16

Hoi Zoë, melkzuur in producten is vrijwel altijd plantaardig, gemaakt met bacteriën die suiker en zetmeel eten. Dit is één van de weinige ingrediënten met 'melk' in de naam die wél vegan zijn.

cathy op 22-5-2021 - 17:53

Ik heb vandaag de Prosociano van Violife geproefd, wilde m raspen voor op de pasta maar na klein plakje genomen te hebben heb ik het snel bewaard voor de honde, ik vind het echt niet te eten, zo smerig. Smaken verschillen maar dit is echt ranzig.

Martine op 27-5-2021 - 14:55

Hoi Cathy, wat jammer dat de Prosociano bij jou niet in de smaak viel! Ik blijf me verbazen over hoe smaken kunnen verschillen, want ik vind deze kaas heerlijk.

Schrijf een reactie