Maïstortilla’s van La Morena

La Morena maïstortilla's, vegan

Albert Heijn verkoopt verschillende authentieke Mexicaanse producten van het merk La Morena. Deze maïstortilla's zijn nieuw in het assortiment. Er zijn drie varianten, van gele en blauwe maïs en rode met chipotle peper.

Deze tortilla's moeten nog even afgebakken worden in een gloeiend hete pan. Daarna kun je ze net zo gebruiken als tortilla's van tarwemeel. Vul ze bijvoorbeeld met groente, bonen en/of vegan gehakt.

De ingrediënten

Gele tortilla's: gele maïs (62%), water, avocado-olie (3%).

Blauwe tortilla's: blauwe maïs (62%), water (38%), citroenzuur, natriumpropionaat en kaliumsorbaat.

Hoe smaakt het?

Deze tortilla's hebben een fijne authentieke smaak en textuur. Ze zijn heel anders dan tortilla's van tarwe. Ik eet ze graag met een vulling van bonen, tomaat en avocado.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze tortilla's bij Albert Heijn bij de Mexicaanse producten. Een pakje met 10 kleine tortilla's (250 gram) kost €2,39.

11 Reacties

Daniël op 18-3-2019 - 18:31

Dankjewel voor de tip! Ga ze binnenkort opzoeken bij de AH

Jeroen op 24-3-2019 - 18:40

Na het openen van de verpakking had ik gelijk geen honger meer. Of je plastic blauwe schijven moet gaan eten. Dit product Is helemaal niet zo puur als ze beweren...

Martine op 25-3-2019 - 14:04

Hoi Jeroen, jammer dat de kleur van de tortilla's je niet goed beviel. Ze zijn echter gemaakt van blauwe maïs, een traditionele maïsvariant die van zichzelf echt donkerblauw gekleurd is, net zoals de meer bekende geel gekleurde maïs uit zichzelf geel is.

Ric op 23-4-2019 - 20:58

Je hebt het mis Jeroen: door de vacuüm verpakking voelen de twee buitenste tortilla's inderdaad een beetje plastic aan. En omdat maïs geen glutenstrengen maakt zijn ze ongebakken scheur- en breekbaar. Maar zodra je ze bakt worden ze soepel en keert de matte maïstortilla-look zoals je die kent uit Mexico ook weer terug. Ze zijn heerlijk!

Harold op 12-5-2019 - 19:13

Deze dingen zijn echt niet normaal goor. Alsof je zo’n rubberen slipper van de bristol aan het eten bent. Zo ruiken ze trouwens ook precies. Dit heeft helemaal niks met echte mexicaanse tortilla’s te maken.

Martine op 13-5-2019 - 10:51

Hoi Harold, wat jammer dat de tortilla's niet in de smaak vielen. Heb je ze wel goed gebakken? Ze zijn namelijk niet geschikt om direct uit het pakje te eten. Als je ze even opbakt in een hete pan verandert de textuur en smaak totaal, zoals bovenstaande comments ook aangeven.

Annelies op 13-5-2019 - 16:00

Haha, had ik eerder moeten lezen! Ik ook geen trek meer na openen pak en zo de prullenbak ingekieperd. Maar volgens mij staat op de verpakking dat je ze moet opwarmen in de magnetron. Dat leek me al bij voorbaat geen goed idee....

Jenny op 17-9-2019 - 17:30

Net gegeten, waren heelijk, gewoon in de hete koekenpan verwarmt. Eerst dacht mijn man dat ze verschimmeld waren, wist niet dat er ook blauwe mais bestond, maar ook hij vond ze prima te eten.

Martine op 18-9-2019 - 9:59

Leuk Jenny!

Ronald op 1-10-2019 - 9:26

Bij het openen van het pak ruik je al een vage/muffe geur die je na opwarmen, ook proeft. Smaken kunnen verschillen maar er lijkt me iets niet in orde. Na twee dagen in de koelkast is de geur en de smaak vele malen erger, alsof het schimmeld. Ik heb de tortillas van gele mais en met chipottle pepers geprobeerd. Er zat geen verschil tussen qua smaak en geur. Ik heb ze aan een mexicaanse collega van me laten ruiken en deze zegt ook dat dit niet is zoals het hoort.

Martine op 1-10-2019 - 16:47

Hoi Ronald, jammer dat de tortilla's niet in de smaak vielen. Smaken verschillen... Zelf vind ik ze nog steeds lekker en ik heb ook reacties van anderen gehad die ze lekker vinden, zie hierboven. Ik heb ook wel eens voorverpakte Mexicaanse maïstortilla's van een ander merk gehad, en die roken en smaakten net zo, dus ik denk eigenlijk toch dat dit gewoon in hoe deze producten horen te zijn. Het is inderdaad een aparte smaak, dus ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze lekker vindt.

Schrijf een reactie