Maïstortilla’s van La Morena

La Morena maïstortilla's, vegan

Albert Heijn verkoopt verschillende authentieke Mexicaanse producten van het merk La Morena. Deze maïstortilla's zijn nieuw in het assortiment. Er zijn drie varianten, van gele en blauwe maïs en rode met chipotle peper.

Deze tortilla's moeten nog even afgebakken worden in een gloeiend hete pan. Daarna kun je ze net zo gebruiken als tortilla's van tarwemeel. Vul ze bijvoorbeeld met groente, bonen en/of vegan gehakt.

De ingrediënten

Gele tortilla's: gele maïs (62%), water, avocado-olie (3%).

Blauwe tortilla's: blauwe maïs (62%), water (38%), citroenzuur, natriumpropionaat en kaliumsorbaat.

Hoe smaakt het?

Deze tortilla's hebben een fijne authentieke smaak en textuur. Ze zijn heel anders dan tortilla's van tarwe. Ik eet ze graag met een vulling van bonen, tomaat en avocado.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze tortilla's bij Albert Heijn bij de Mexicaanse producten. Een pakje met 10 kleine tortilla's (250 gram) kost €2,39.

38 Reacties

Daniël op 18-3-2019 - 18:31

Dankjewel voor de tip! Ga ze binnenkort opzoeken bij de AH

Jeroen op 24-3-2019 - 18:40

Na het openen van de verpakking had ik gelijk geen honger meer. Of je plastic blauwe schijven moet gaan eten. Dit product Is helemaal niet zo puur als ze beweren...

Martine op 25-3-2019 - 14:04

Hoi Jeroen, jammer dat de kleur van de tortilla's je niet goed beviel. Ze zijn echter gemaakt van blauwe maïs, een traditionele maïsvariant die van zichzelf echt donkerblauw gekleurd is, net zoals de meer bekende geel gekleurde maïs uit zichzelf geel is.

Ric op 23-4-2019 - 20:58

Je hebt het mis Jeroen: door de vacuüm verpakking voelen de twee buitenste tortilla's inderdaad een beetje plastic aan. En omdat maïs geen glutenstrengen maakt zijn ze ongebakken scheur- en breekbaar. Maar zodra je ze bakt worden ze soepel en keert de matte maïstortilla-look zoals je die kent uit Mexico ook weer terug. Ze zijn heerlijk!

Harold op 12-5-2019 - 19:13

Deze dingen zijn echt niet normaal goor. Alsof je zo’n rubberen slipper van de bristol aan het eten bent. Zo ruiken ze trouwens ook precies. Dit heeft helemaal niks met echte mexicaanse tortilla’s te maken.

Martine op 13-5-2019 - 10:51

Hoi Harold, wat jammer dat de tortilla's niet in de smaak vielen. Heb je ze wel goed gebakken? Ze zijn namelijk niet geschikt om direct uit het pakje te eten. Als je ze even opbakt in een hete pan verandert de textuur en smaak totaal, zoals bovenstaande comments ook aangeven.

Annelies op 13-5-2019 - 16:00

Haha, had ik eerder moeten lezen! Ik ook geen trek meer na openen pak en zo de prullenbak ingekieperd. Maar volgens mij staat op de verpakking dat je ze moet opwarmen in de magnetron. Dat leek me al bij voorbaat geen goed idee....

Jenny op 17-9-2019 - 17:30

Net gegeten, waren heelijk, gewoon in de hete koekenpan verwarmt. Eerst dacht mijn man dat ze verschimmeld waren, wist niet dat er ook blauwe mais bestond, maar ook hij vond ze prima te eten.

Martine op 18-9-2019 - 9:59

Leuk Jenny!

Ronald op 1-10-2019 - 9:26

Bij het openen van het pak ruik je al een vage/muffe geur die je na opwarmen, ook proeft. Smaken kunnen verschillen maar er lijkt me iets niet in orde. Na twee dagen in de koelkast is de geur en de smaak vele malen erger, alsof het schimmeld. Ik heb de tortillas van gele mais en met chipottle pepers geprobeerd. Er zat geen verschil tussen qua smaak en geur. Ik heb ze aan een mexicaanse collega van me laten ruiken en deze zegt ook dat dit niet is zoals het hoort.

Martine op 1-10-2019 - 16:47

Hoi Ronald, jammer dat de tortilla's niet in de smaak vielen. Smaken verschillen... Zelf vind ik ze nog steeds lekker en ik heb ook reacties van anderen gehad die ze lekker vinden, zie hierboven. Ik heb ook wel eens voorverpakte Mexicaanse maïstortilla's van een ander merk gehad, en die roken en smaakten net zo, dus ik denk eigenlijk toch dat dit gewoon in hoe deze producten horen te zijn. Het is inderdaad een aparte smaak, dus ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze lekker vindt.

Patty op 8-11-2019 - 17:45

Hahahahahhaha,al die klachten.... ze ruiken zoals ze horen te ruiken en ze smaken zoals ze horen te smaken. Ga eerst eens naar Mexico alvorens te oordelen.

Beau Hesling op 16-11-2019 - 20:59

Even voor de klagende; Dit zijn authentieke Mexicaanse mais tortillas voor o.a. "soft" Tacos (de échte Taco dus). Als je ze bakt in olie heb je de originele tortilla chips. Erg lekker met verse guacamole en Vegan queso. De GEUR van deze tortillas is zoals het is doordat de mais is genixtamaliseerd, een bepaalde kook techniek uitgevonden door de Azteken (nog gezond ook). Gewoon even "bakken" in een hete pan zonder olie. Dus NIET in de magnetron en ook niet rauw. Ik maak ze vers met genixtamaliseerde maïs meel (goedkoper en leuk), en als ik weinig tijd heb of even geen zin deze van Lamorena. Ik ben fan vd Mexicaanse keuken, en die van Lamorena zijn super.

Anike op 3-1-2020 - 9:06

Hallo, Klopt het dat deze tortilla's zo aan elkaar geplakt zijn en zweten als je ze uit de verpakking haalt? Daarnaast een heel sterke geur maar ik denk hierboven te begrijpen dat dat zo hoort.

Martine op 3-1-2020 - 21:34

Hoi Anike, ze zitten inderdaad aan elkaar geplakt in het pakje, maar zweten doen ze bij mij niet. De geur is inderdaad sterk.

Inge op 11-1-2020 - 13:00

Nou, ik dacht na ze te ruiken: oh waar ben ik aan begonnen 😱. Mijn dochter moest bijna kotsen en de tortillas moesten zo ver mogelijk van haar weg op tafel. Mijn zoontje en man hadden ook gelijk gegeten en gedronken. Omdat ik een gluten allergie heb, wilde ik ze toch proberen. De smaak is lekker maar de geur 😱😱. Helaas, deze komen er niet meer in.

Ramona op 1-2-2020 - 19:34

Ik wou dat ik de comments hier wat eerder had gelezen. Deze tortillas zijn niet echt geschikt voor de Nederlandse markt of je moet regelmatig bakeliet eten. 2 euro weggegooid..

Lydia op 23-2-2020 - 19:06

Nu ben ik wel een voorstander van authentiek voedsel dus heb het echt een kans gegeven. Nu opening vanwege de sterke lucht maar even op de houdbaarheidsdatum gekeken maar was echt nog goed. Goed verwarmt in een hete pan. De mais smaak is lekker maar dan komt die sterke nasmaak waar ik niet aan kon wennen. Heb er 2 geprobeerd maar werd niet beter. Nee dit is gewoon echt niet lekker helaas.

Johnny op 9-3-2020 - 13:41

I was happy to find these tortillas at AH but boy, do they smell? They stink like ammonia, and I never had a tortilla (even in authenticam mexican restaurants) that smelled liked this, horrible. Agreeing with Ronald and Inge here. I heard that smell comes from flour conditioner. Packaging says there is only corn and avocado oil. That's very weird, never seen avocado or corn smelling like Ammonia. Something is off here.

Kimberley op 5-4-2020 - 18:46

Omg, thanks voor het delen! Ik heb deze al eerder gekocht en in de magnetron verwarmd, maar ze bleven die rubberachtige textuur en vieze geur behouden. De smaak was ook niet te doen. Heb ze nu nog een keer gekocht en opgewarmd in een hete pan en dan zijn ze zooo lekker!

jonathan op 13-5-2020 - 19:55

Never really comment on food but this was just so weird it drove me to look it up. Agree with a few of you, it smelled and tasted like plastic. So chemical. As instructed, I microwaved them for 15 secs. I honestly can't believe that putting them in a pan makes a difference, because even after eating these I cant get the smell out of my hands. my hand feels like I just fingered the michelen man. I dont know what is going on here, but its pretty damn disgusting.

Manfred op 12-6-2020 - 16:36

Wij komen net van een reis door Mexico en daar konden we echt de smaak van Mexicaanse gerechten proeven. In Nl vind je nauwelijks de heerlijke pure smaken/gerechten uit Mexico (vaak te zout). Gelukkig vonden wij deze tortilla’s, deze komen het dichts bij de echte originele tortilla’s die je overal in Mexico kan eten.

Rolien op 13-6-2020 - 21:11

Uit nieuwsgierigheid een tijdje geleden een pak gekocht. Vandaag opengemaakt, maar ik vond ze echt vies ruiken en aan de rand waren ze ook klef/plakkerig. Ik heb ze dus in de groenbak gemikt en ben naar de supermarkt gefietst voor tortilla's. NB Volgens de verpakking waren ze nog goed tot november 2020 dus daar lag het niet aan.

Norazah op 17-6-2020 - 7:20

They are tasting great, i never want other tortillas again. I did not tried the blue ones yet, but will soon.By the way, if you wet the tortilla quickly and fry it in a pan with a little bit of oil, they are delicious. For the people who are using a microwave, why?

Maeco op 26-6-2020 - 17:19

Ik weet niks van de authentieke Mexicaanse keuken, maar wel wat ik lekker vindt. Na openen liep me vriendin naar de prullenbak en ik was de datum aan het nakijken. Ach kom eierkoeken moet je ook niet aan ruiken en zijn fantastisch we geven het een kans. In de pan tot de bovenkant dof uitslaat, even omgedraaid voor de extra gaarheid, heerlijk zacht en fluffy, maar dan die smaak en bij elke hap eten ammoniak lukt ruiken. Toch maar even naar de super. Heb trouwens vaker het idee dat authentiek eten per definitie voor liefhebbers is. Eet smakelijk

Matthijsdg op 15-7-2020 - 18:18

De sterke ammoniakgeur van deze maïstortilla’s is inderdaad erg onappetijtelijk.

Karin op 30-7-2020 - 10:15

Nou, ik ben fan. Schrok eerst even van de ammonia lucht bij openen van het pakje. Maar na (iets langer dan 15 sec) in de pan was dat helemaal weg. Wel een sterke mais smaak, maar daar hou ik van. Eerlijk gezegd ben ik geen fan van de doorsnee tarwe tortilla's met die zurige gist lucht. Dus voor mij, naast de krokante taco schelpen, een fijn en erg lekker alternatief!

Janny op 6-9-2020 - 12:53

Inderdaad. Heb zojuist een pakje maistortilla,s opengemaakt en werd onaangenaam verrast van de sterke ammoniakgeur. Deze ga ik niet eten dus.

Karin op 19-9-2020 - 17:32

De sterke ammoniakgeur die van deze tortilla's komen deden me op deze site belanden. I vind het niet normaal dat voedsel zo ruikt bij openmaken van de verpakking. Nu, na een half uur ruik ik nog de ammoniak. Dat ontneemt me het plezier van koken. Nu alles eenmaal klaar is valt het met de smaak wel mee. Niet te veel aan de tortilla's ruiken want ze ruiken nog steeds naar ammoniak. Met een gewoon stukje tortilla's heb ik het idee dat ik veevoer eet maar goed, smaken verschillen. Maar na deze ervaring zijn dit niet de tortilla's die ik vaker zal kiezen.

Joey op 1-11-2020 - 0:02

Beste allen, Wat een top dingen zijn dit zeg. Tijdje in Maximo geweest en dit is precies de smaak en geur die ze daar ook hebben meestal op de streetfoorbarren en restaurantjes enzo. Verder doe ik ze eerst even in het water voor een minuutje of dertig en dan gooi ik ze zo in de pan. Zoals ze in Mexico altijd zeggen: those who don't like the corn tortillas are strange people.

Peter op 18-11-2020 - 19:14

Oei, wat ben ik geschrokken van die geur na het openen van de verpakking. Ik dacht echt dat er iets niet goed was, datum gecheckt, maar toch nog houdbaar. Maar wat een lucht, verschrikkelijk. We hebben het toch een kans gegeven, maar na een paar happen de prullenbak in gebonjourd. Als iets zo vies ruikt (na verhitten magnetron zoals op de verpakking stond) dan smaakt het ook niet. En tot overmaat van ramp bleef die stank nog in de keuken hangen en aan mijn vingers.

Nynke op 7-2-2021 - 21:59

Na al deze reacties durf ik bijna niet meer, maar ik ga toch een poging wagen omdat het best moeilijk is om lekkere glutenvrije tortilla's te vinden. Mijn vraag is: als je ze gebakken hebt, zijn ze dan hard of zacht?

Martine op 12-2-2021 - 11:03

Hoi Nynke, als je deze kort bak zijn ze zacht. Bij langer bakken worden ze hard zoals taco's.

April op 16-2-2021 - 0:30

Een verschrikkelijke geur echt niet te beschrijven. Mijn hele eetlust verpest 2 van die pakken weggegooid. Eten hoort echt niet zo te ruiken.

Hicham op 3-5-2021 - 16:02

Ja ook maar gelijk gegoogled, want de ammoniak geur komt je tegemoet. We hebben ze weggegooid, want dit kan niet goed zijn!

Dominique op 7-5-2021 - 7:32

Ook wij dachten dat ze niet meer goed waren. Maar na ze even in de koekenpan verwarmd te hebben, smaakte ze prima, geen rare smaak. We hebben ze goed belegd met lekkers, wij zullen ze vaker kopen.

Sandra op 31-10-2021 - 12:30

De geur was niet te hachelen, ik ga binnenkort linzen tortillas zelf maken, kijken of dat wat is. Dit ligt in de kliko. Erg zonde, maar nee:-D

Leen op 3-5-2023 - 21:32

Topproduct! Eindelijk een goed, lekker en gezond alternatief (de orginele!) gevonden. Heerlijk met de Chipotle saus van La Morena. Zal ik nog vaak kopen.

Schrijf een reactie