Maïstortilla’s van La Morena

La Morena maïstortilla's, vegan

Albert Heijn verkoopt verschillende authentieke Mexicaanse producten van het merk La Morena. Deze maïstortilla's zijn nieuw in het assortiment. Er zijn drie varianten, van gele en blauwe maïs en rode met chipotle peper.

Deze tortilla's moeten nog even afgebakken worden in een gloeiend hete pan. Daarna kun je ze net zo gebruiken als tortilla's van tarwemeel. Vul ze bijvoorbeeld met groente, bonen en/of vegan gehakt.

De ingrediënten

Gele tortilla's: gele maïs (62%), water, avocado-olie (3%).

Blauwe tortilla's: blauwe maïs (62%), water (38%), citroenzuur, natriumpropionaat en kaliumsorbaat.

Hoe smaakt het?

Deze tortilla's hebben een fijne authentieke smaak en textuur. Ze zijn heel anders dan tortilla's van tarwe. Ik eet ze graag met een vulling van bonen, tomaat en avocado.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze tortilla's bij Albert Heijn bij de Mexicaanse producten. Een pakje met 10 kleine tortilla's (250 gram) kost €2,39.

3 Reacties

Daniël op 18-3-2019 - 18:31

Dankjewel voor de tip! Ga ze binnenkort opzoeken bij de AH

Jeroen op 24-3-2019 - 18:40

Na het openen van de verpakking had ik gelijk geen honger meer. Of je plastic blauwe schijven moet gaan eten. Dit product Is helemaal niet zo puur als ze beweren...

Martine op 25-3-2019 - 14:04

Hoi Jeroen, jammer dat de kleur van de tortilla's je niet goed beviel. Ze zijn echter gemaakt van blauwe maïs, een traditionele maïsvariant die van zichzelf echt donkerblauw gekleurd is, net zoals de meer bekende geel gekleurde maïs uit zichzelf geel is.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.