Maggi mix voor aardappelcupcakes

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , ,

Maggi mix voor aardappelcupcakes, veganMaggi maakt naast gewone instant aardappelpuree ook deze mix voor aardappel'cupcakes'. De mixen zijn glutenvrij en Maggi heeft bevestigd dat de E471 plantaardig is. Er is ook een mix voor aardappelpannenkoekjes, die heb ik nog niet geprobeerd.

Op het pakje staat dat je er ei aan toe moet voegen, maar dat kun je gewoon weglaten en een klein beetje extra ongezoete plantenmelk of water gebruiken om de mix mee aan te maken. Je kunt er eventueel ook een eivervanger zoals no egg of myey door doen, plus een beetje olie of margarine voor de smeuïgheid. Het is wel handig om silicone vormpjes te gebruiken, anders bakken de cupcakes misschien een beetje aan.

De ingrediënten

Aard­ap­pe­len (55%), rijst­meel, zout, zon­ne­bloem­olie, emul­ga­tor (E471), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur), rijs­mid­del (E500), ui­en­poe­der, bies­look, aro­ma, ex­trac­ten van noot­mus­kaat en pe­per, an­ti­oxi­dant (E223 (sul­fiet)).

Hoe smaakt het?

De 'cupcakes' smaken naar instant aardappelpuree. Dat is leuk als je zoals ik van instant aardappelpuree houdt. Als je dat niet lekker vindt is dit waarschijnlijk geen product voor jou. Hier in huis komen ze ook niet op het vaste menu, maar voor een keertje is het wel eens leuk.

De cupcakes zijn handig om restjes groente mee op te maken. Ui, prei, champignons, wortel, spinazie, paprika, alles kan erin. Bak de groente wel eerst even gaar voor je ze door de aardappelpuree mengt en gebruik niet te veel (250 gram is zo'n beetje het maximum). Het is ook lekker om er wat vegan kaas of een pittige vleesvervanger door te doen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mixen zijn te koop bij verschillende supermarkten. Ze kosten ongeveer €1,30 per doosje.

2 Reacties

Linda op 28-10-2015 - 10:08

Margarine toevoegen??

Martine op 28-10-2015 - 11:33

Wat bedoel je Linda? Er zijn vegan margarines zoals die van Alpro en Provamel.

Schrijf een reactie