Maggi aardappelpuree

Maggi aardappelpuree, veganMaggi maakt twee soorten instant aardappelpuree die vegan zijn. De gewone naturel puree, en puree à la minute voor stamppot. Er zit E471 in, maar Maggi heeft aangegeven dat ook dit ingrediënt van plantaardige vetten gemaakt is. De puree is ook glutenvrij.

De naturel puree kun je aanmaken met ongezoete plantaardige melk en/of water en een beetje margarine of olie. Aan de stamppot puree hoef je volgens het pakje alleen water toe te voegen. Beide soorten puree zijn te gebruiken voor stamppotten, ovenschotels en natuurlijk als de A van AGV.

De ingrediënten

Aardappelpuree: aard­ap­pe­len (98%), zout, emul­ga­tor (E471), sta­bi­li­sa­tor (E450), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), an­ti­oxi­dant (E223), aro­ma, ex­trac­ten van pe­per, noot­mus­kaat en kur­ku­ma.

Puree voor stamppot: In­gre­di­ën­ten: aard­ap­pe­len (96%), zout, emul­ga­tor (E471), zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur), aro­ma, an­ti­oxi­dant (E223), ex­trac­ten van pe­per, noot­mus­kaat en kur­ku­ma.

Hoe smaakt het?

Mensen doen vaak een beetje minachtend over de smaak van instant aardappelpuree, maar ik vind het eigenlijk best lekker! De stamppotpuree bevat al zout, aan de gewone puree moet je zelf nog zout toevoegen. Op de verpakking van de gewone puree staat dat je die moet aanmaken met (plantaardige)melk, maar met water werkt net zo goed. De puree wordt extra lekker als je er een paar lepels edelgist door mengt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze producten zijn bij de meeste supermarkten te koop. De pakjes kosten allebei rond de €1,20.

2 Reacties

Jeroen op 21-4-2019 - 14:33

Hallo, De a la minute puree van maggi is niet (meer) vegan. Dit zijn de actuele ingrediënten zoals ze op ah.nl te vinden zijn Ingrediënten Ingrediënten: aardappelen (85%), plantaardig vet (palm), magere MELKpoeder (4,9%), zout, LACTOSE, MELKeiwitten, emulgator, (E471), stabilisator (E331), aroma, nootmuskaat, zuurteregelaar (citroenzuur), antioxidant (E223(SULFIET)), extracten van peper, nootmuskaat en kurkuma. De naturel versie lijkt wel vegan. Het kan wel sporen van melk bevatten

Martine op 22-4-2019 - 10:51

Hoi Jeroen, de á la minute puree is inderdaad niet vegan en die is ook nooit vegan geweest. De producten die ik in deze post noem, de naturel versie en de puree voor stamppot, zijn wel nog steeds vegan.

Schrijf een reactie