Lonka Sinas Snippers

door onder Chocola, Snoep
Kenmerken: , , ,

Lonka Sinas Snippers, veganDeze chocoladesnoepjes met sinaasappelvulling kreeg ik vroeger soms als ik bij mijn oma op bezoek ging. Ze bestaan al heel lang en ze zijn voor zover ik weet ook altijd vegan geweest. De vulling bestaat uit pectinegelei en er zit een laagje pure chocola omheen. Tof! De chocolade banaantjes en bosvruchten krakelingen van Lonka zijn ook vegan.

De ingrediënten

Sui­ker, glu­co­se­stroop, cho­co­la­de (16%, be­staat uit: sui­ker, ca­cao­mas­sa, ca­cao­bo­ter, emul­ga­tor (so­ja­le­ci­thi­ne)), wa­ter, fruit­sap­con­cen­tra­ten (1,8%: ap­pel, sinaasap­pel), ge­leer­mid­del (pec­ti­ne), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), na­tuur­lijk sinaasap­pel aro­ma.

Hoe smaakt het?

Ik vind dit erg lekkere snoepjes. Ze zijn lekker zoet en de combinatie van chocola met sinaasappel werkt heel goed. De buitenkant is een beetje knapperig door de chocolade, en de jelly aan de binnenkant is lekker zacht, maar heeft ook nog een beetje beet.

Wat kost het en waar is het te koop?

Lonka Sinas Snippers zijn te koop bij verschillende supermarkten, onder andere Jumbo, Albert Heijn en Dirk. Een bakje met 200 gram kost ongeveer 1 euro.

2 Reacties

Martine op 17-6-2018 - 14:13

Kan sporen van melk bevatten, valt dat onder vegan? Zo nee dan is deze helaas niet meer vegan...

Martine op 17-6-2018 - 16:30

Hoi naamgenoot, verreweg de meeste veganisten kijken niet naar 'sporen van'. Dit is mogelijke kruisbesmetting met minuscule deeltjes melk in de fabriek. Die informatie is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die extreem allergisch zijn. De Snippers zijn dus nog gewoon vegan.

Schrijf een reactie