Lidl tortillawraps

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , ,

Lidl tortillawraps, veganTortillawraps bevatten meestal allerlei e-nummers die potentieel van dierlijke vetten gemaakt kunnen zijn. Aangezien ze in de praktijk bij navraag heel vaak plantaardig blijken te zijn, zou het wel handig zijn als de fabrikant dat meteen duidelijk op de verpakking zet. Kudos dus voor Lidl, die een mooi duidelijk groen vegan logo op de voorkant van hun wraps heeft staan. Lidl had eerst een vegan logo op de verpakking van deze wraps staan, maar dat is nu weg. Ik heb ze hierover gemaild. Als ik antwoord heb zal ik hier een update plaatsen.

De ingrediënten

Tarwebloem (66%), water, koolzaadolie, bevochtigingsmiddel: glycerine, verdikkingsmiddelen: natriumcarboxymethylcellulose, guarpitmeel; rijsmiddelen: natriumcarbonaat, difosfaat; zout, voedingszuur: appelzuur, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, dextrose, conserveermiddelen: calciumpropionaat, kaliumsorbaat.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze wraps een klein beetje aan de droge kant. Dat gaat wel over als je ze vult met een smeuïge saus, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je de vulling kiest. Wij eten ze graag met een Mexicaanse bonenschotel, zelfgemaakt of van Aldi of HAK.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze tortillawraps zijn alleen verkrijgbaar bij Lidl. Een pak met 6 grote wraps kost 79 cent. Koopje!

9 Reacties

ik op 6-7-2015 - 10:54

Hoe kan dit vegan zijn als er dit staat? bevochtigingsmiddel: GLYCERINE, emulgator: MONO- EN DIGLYCERIDEN VAN VETZUREN.

Martine op 6-7-2015 - 12:18

Hoi ik, de ingrediënten die je noemt kunnen in theorie uit dierlijke vetten gemaakt zijn, maar in de praktijk zijn ze vrijwel altijd plantaardig. Ik heb al voor best veel producten navraag gedaan bij fabrikanten en ik ben persoonlijk nog nooit een geval tegengekomen waar deze ingrediënten dierlijk waren. In dit geval is de Lidl zo vriendelijk om al op de verpakking aan te geven dat de ingrediënten van de wraps vegan zijn.

Sharon A op 9-3-2016 - 19:28

Hoi, Het vegan logo is er ineens af (voorop linksonder).

Martine op 10-3-2016 - 5:52

Hoi Sharon, ik heb Lidl hierover gemaild. Nog geen antwoord.

Sharon A op 15-3-2016 - 19:58

Top!

Dirk op 21-8-2016 - 16:59

Als ik me niet vergis verkopen ze nu wraps van een ander merk. (Of het bedrijf heeft de naam aangepast)

Martine op 21-8-2016 - 21:30

Ik zal eens gaan kijken Dirk. We hebben geen Lidl meer in de buurt, dus ik kom er niet zo vaak meer.

Saskia op 26-9-2016 - 12:36

Iemand al een idee of deze nog steeds vegan zijn?

Martine op 26-9-2016 - 13:27

Waarschijnlijk wel (die e-nummers zijn in de praktijk eigenlijk altijd plantaardig), maar ik heb geen bevestiging gekregen van Lidl.

Schrijf een reactie