Lidl frambozen chocola

door onder Chocola
Kenmerken: , ,

Lidl frambozen chocola, veganBij Lidl vond ik deze fancy extra pure chocola met frambozensmaak. Het werd meteen een favoriet hier in huis, en we zijn inmiddels al flink wat repen verder... De sinaasappelvariant is ook vegan, maar die met karamel helaas niet.

De ingrediënten

Cacaomassa, suiker, cacaoboter glucose-fructose, rijstebloem, 0,5% frambozenpureeconcentraat, emulgator: lecithinen, palmolie, rijstzetmeel, verdikkingsmiddel: pectinen, natuurlijk aroma, wortelsapconcentraat, citrusvezels, vanille-extract.

Hoe smaakt het?

Ik vind dit echt super lekkere chocola. Het heeft een heel hoog cacao percentage en dat proef je, maar hij is toch lekker romig en totaal niet bitter. De stukjes framboos die erin zitten zijn lekker chewy en de frambozensmaak is niet chemisch zoals je dat soms wel eens hebt bij goedkope chocolade.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze chocola is alleen verkrijgbaar bij Lidl. Een reep van 100 gram kost €1,29.

9 Reacties

inez op 15-3-2016 - 16:05

er zit vanille-extract in en dat is van gekweekte bacterien en gist gemaakt dat is niet natuurlijk, het vanillerextract dna wordt gemanipuleerd in de gist en bacterien gemengd en dan gaat het geuren naar vanille

Martine op 15-3-2016 - 16:21

Hoi Inez. Er is een verschil tussen vanille-extract en vanille-aroma. Extract, zoals in dit product zit, is gemaakt van echte vanillepeulen. Aroma kan inderdaad gemaakt worden met behulp van genetisch gemodificeerde bacteriën. Dat heeft echter geen invloed op het wel of niet veganistisch zijn van dit product.

Wendy op 13-4-2016 - 15:52

Deze chocolade bevat lecithine. Lecithine kan bestaan uit dierlijk weefsel of eigeel óf soja. Omdat de herkomst van deze lecithine niet wordt vermeld, kan niet met zekerheid worden vastgesteld dat deze chocolade vegan is.

Martine op 13-4-2016 - 16:03

Hoi Wendy, in theorie kan lecithine inderdaad uit dierlijk weefsel gehaald worden, maar in de praktijk wordt dat echter niet gedaan (bron: http://www.food-info.net/nl/e/e322.htm). Lecithine wordt wel soms uit eieren gewonnen, maar is de fabrikant wettelijk verplicht dat als allergeen op het etiket te vermelden. Op dit product staat geen allergenen waarschuwing bij de lecithine, wat betekent dat deze uit een niet-allergene grondstof gemaakt is, zoaks zonnebloem- of koolzaadlechithine.

Maaike op 3-7-2016 - 10:46

Deze is echt super lekker idd! Ik vind deze site echt top. Ben nog niet zo lang bezig met plantaardig eten en deze site ondersteunt echt t hele proces.

Martine op 3-7-2016 - 12:19

Dankjewel Maaike, leuk om te horen!

alicia op 6-8-2016 - 18:25

Zijn de sinaasappel en caramelsmaak ook vegan?

Martine op 6-8-2016 - 20:06

Sinaasappel wel volgens mij, maar karamel niet.

Patrick op 12-10-2017 - 15:16

Deze vandaag iemand cadeau gedaan.

Schrijf een reactie