Koopmans pannenkoekmixen

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , ,

Koopmans pannenkoekenmix, veganMeestal maak ik mijn eigen pannenkoekmix, bijvoorbeeld van bloem en kikkererwtenmeel. Maar ik las op verschillende forums dat mensen ook heel veel succes hebben met mixen uit de supermarkt.

Op de verpakking staat dat je die mixen moet aanmaken met melk en ei. De melk kun je vervangen door plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk, havermelk etc.) of zelfs met water. De eieren kun je gewoon weglaten, die zijn eigenlijk helemaal niet nodig voor pannenkoeken. Soms heb je een klein beetje meer sojamelk nodig als je het ei weglaat, maar verder kun je gewoon de hoeveelheden op het pak aanhouden.

Er zijn best veel vegan pannenkoekmixen te koop. Van Koopmans zijn bijvoorbeeld de Origineel, Meergranen, 6-granen, Volkoren en Oma's pannenkoekenmix vegan. Ik kocht de Meergranen mix die bestaat uit tarwe, boekweit, maïs en haver. Een pak is genoeg voor 3 normale eters of 4 wat kleinere eters.

De ingrediënten

Origineel: tarwebloem, boek­weit­meel, havermeel, ma­ïs­meel, rijs­mid­de­len (E501, E341), zout.

Meergranen: tarwebloem, boek­weit­meel, ma­ïs­meel, havermeel, zout.

Zes-granen: 6 Gra­nen 98 % (tarwemeel, boek­weit­meel, havermeel, gerstmeel, ma­ïs­meel, roggebloem), zout, rijs­mid­de­len (E501, E341)

Volkoren: Vol­ko­ren­meel 94% (vol­ko­ren havermeel, vol­ko­ren tarwemeel), boek­weit­meel.

Oma's mix: tarwebloem, boek­weit­meel, havermeel, sui­ker, rijs­mid­de­len (E501, E341), zout, ka­neel, aro­ma.

Hoe smaakt het?

Vegan pannenkoekenIk was blij verrast door de smaak van de Meergranen pannenkoeken. Ze waren echt heel lekker! De beste pannenkoeken die ik afgelopen tijd gegeten heb. Ze waren ook erg makkelijk te maken (kleefden helemaal niet aan de pan) en werden mooi goudbruin. Dit gaan we vaker doen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mixen zijn verkrijgbaar bij bijna alle supermarkten die A-merk producten verkopen. De prijzen van de mixen variëren tussen de 85 cent en €1,25.

10 Reacties

Vegan op 22-11-2016 - 17:18

Hallo Martine, Ik vroeg me af: omdat er geen rijsmiddelen in de Meergranen mix zitten, heb jij die er nog bij gedaan? Want hoe wordt het dan een luchtige pannekoek?

Martine op 22-11-2016 - 17:29

Ook zonder rijsmiddel worden de pannenkoeken redelijk luchtig, zeker als je ze dun bakt, maar je kunt er nog een theelepeltje bakpoeder door doen als je wilt.

Marije op 26-2-2017 - 18:18

Vandaag met mijn jongste dochter uitgeprobeerd. We hadden alleen kokosmelk in huis... de pannekoeken zijn met vlag en wimpel geslaagd!!

Martine op 26-2-2017 - 21:29

Leuk Marije!

Inez op 15-6-2019 - 17:06

Vandaag hadden we een verjaardag op de niet vegan Pannenkoekenboot in Amsterdam Noord. Zij wilden wel van zelf meegenomen vegan beslag bakken voor de 2 aanwezige veganisten. Thuis dit meergranenbeslag gemaakt (1 liter sojamelk toegevoegd) en meegenomen. Ging prima! De kok die wel vaker beslag krijgt (bijv. glutenvrij), was heel tevreden omdat het helemaal niet aanbakte. Dus goedgekeurd door een professionele bakker!

Martine op 17-6-2019 - 8:46

Leuk Inez! Fijn dat het zo goed werkte.

Lenie Boogaard op 11-9-2019 - 16:48

Hallo, Zijn deze pannenkoeken ook geschikt voor iemand met 'n koemelk intolerantie.?

Martine op 11-9-2019 - 20:56

Hoi Lenie, ja deze zijn ook geschikt voor mensen met melk-eiwitallergie of lactose-intolerantie. Zolang je ze met plantaardige melk aanmaakt uiteraard.

Juud op 14-9-2020 - 12:28

Hi! Hoeveel amandelmelk zou ik toe moeten voegen aan de meergranenmix als ik geen ei toevoeg? Ik ben benieuwd wat jij gebruikt hebt. Dank vast!

Martine op 19-9-2020 - 8:28

Hoi Juud, ik gebruik gewoon evenveel als op het pak staat, misschien een scheutje meer. Er verandert verder niks als je de eieren weglaat.

Schrijf een reactie