Koopmans mix voor speculaas

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , ,

Koopmans mix voor speculaas, veganDeze mix voor speculaas van Koopmans is helemaal vegan. De spijs van Koopmans is ook vegan, dus je kunt in een handomdraai gevulde speculaas of een speculaasstaaf maken. Je kunt met deze mix ook kruidnootjes, speculaasbrokken of kleine speculaasjes maken. Leuk voor kerst en Sinterklaas!

De recepten op de doos kun je vegan maken door de boter te vervangen met vegan margarine of eventueel (kokos)olie. Als je olie gebruikt, neem dan wel wat 20% minder dan het recept, want olie is vetter dan boter. Het ei kun je vervangen met een paar eetlepels sojamelk of sojaroom. Dat werkt ook goed om een glanzend laagje op de koek te maken.

De ingrediënten

Tarwebloem, suiker, speculaaskruien (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foeli, kardemon), dextrose, rijsmiddel (E500), zout, gebrande suiker.

Hoe smaakt het?

Ik maakte deze mix met koolzaadolie met botersmaak in plaats van margarine, en dat werkte prima. Het deeg was wel iets moeilijker om mee te werken dan wanneer je margarine gebruikt. De speculaas was lekker knapperig en kruidig van smaak. Heerlijk!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mix is verkrijgbaar bij de meeste A-merk supermarkten, vooral rond de feestdagen. Een pak van 400 gram kost ongeveer €1,50.

4 Reacties

Leni op 10-10-2016 - 17:59

Speculaas waarom kan je dit aleen in dec kopen je kan er ook dikke speculaas van maken ook in de zomer smaak speculaas erg lekker ik mik het ook wel eens met een eigen recept . kan je het ook via internet bestellen . Ik vind het jammer dat het niet gewoon in de winkel tekoop is . Ik bak zelf ook vaak speculaas naar eigen recept maar vind de het pak van erg makkelijk als je snel iets lekkers wil en niet zoveel tijd heb Vriendelijke groeten Mev. Van Herk .

Carla Del Sasso op 31-10-2019 - 19:03

wat een fijn bericht,ga volgende wek gelijk dit proberen

Sofie op 27-11-2019 - 13:14

Het viel mij op dat er op de de ingrediëntenlijst staat dat de mix sporen van melk en eieren kan bevatten waardoor ik het zelf eigenlijk niet helemaal vertrouw.

Martine op 27-11-2019 - 13:19

Hoi Sofie, als er ‘sporen van’ of ‘kan bevatten’ op de verpakking staat, zitten er geen melk en eieren in het product zelf, maar is het gemaakt in een fabriek waar ook dierlijke ingrediënten worden gebruikt voor andere producten, zodat er sprake kan zijn van kruisbesmetting. Fabrikanten vermelden dit op de verpakking voor mensen met ernstige allergieën. Dit soort producten zijn gewoon veganistisch omdat het om extreem kleine hoeveelheden gaat die niet expres worden toegevoegd. Misschien is dit artikel over etiketten lezen op mijn andere website ook handig voor je: https://vegetus.nl/masterclass-etiketten-lezen-voor-vegans/

Schrijf een reactie