Koopmans bladerdeeg

door onder Deegwaren
Kenmerken: , , , ,
Koopmans bladerdeeg origineel, vegan

Koopmans diepvriesbladerdeeg is sinds kort vegan! Vroeger zat er vitamine D uit schapenwolvet in de margarine, maar die hebben ze eruit gehaald. Koopmans heeft bevestigd dat dit product nu helemaal plantaardig is, inclusief de e-nummers. Er staat zelfs een vegan recept voor appelflappen op de achterkant. Super!

De ingrediënten

Tarwebloem, water, margarine (palmvet, water, raapzaadolie, zout, emulgator (E471), zuurteregelaar (E330), gejodeerd zout.)

Hoe smaakt het?

Ik gebruikte dit bladerdeeg vroeger heel vaak, dus ik ben erg blij dat het nu vegan is! Het wordt lekker knapperig in de oven en heeft een goede smaak.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit bladerdeeg bij alle A-merk supermarkten. Een pakje van 450 gram kost ongeveer 95 cent.

22 Reacties

Astrid op 3-8-2017 - 6:15

Hoi hoi een vraagje e471 en palmvet is niet vegan toch??? Groetjes van astrid

Martine op 3-8-2017 - 9:11

Hoi Astrid, E471 is tegenwoordig vrijwel altijd plantaardig. Voor de zekerheid heb ik het nog even nagevraagd bij Koopmans en het is inderdaad vegan. Over palmvet is veel discussie in de vegan gemeenschap, maar het is geen dierlijk product en daarom is het vegan. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal kokosolie zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie zou de ramp nog veel groter zijn. Voor toepassingen zoals bladerdeeg is hard plantaardig vet nodig, en dat kan helaas alleen in de tropen worden verbouwd. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. kokosolie, banaan en niet fair trade cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Simone op 6-8-2017 - 12:18

Heb ze meteen gehaald en er zowel appelflappen als (vegan) saucijzenbroodjes van gemaakt, super lekker. Gebruikte ze vroeger ook vaak idem, nostalgie =)

Gülbahar op 2-9-2017 - 14:57

Ik heb vanochtend saucijzenbroodjes met het gehakt van de Jumbo (Vivera vegetarisch) gegeten en gedipt in wat Pudliszki. Heeft echt goed gesmaakt! Als ik ooit veganistische sucuk heb gemaakt zal ik ook daarmee proberen broodjes te maken. Je website heeft mij echt veel geholpen hoor Martine! Groeten

Martine op 2-9-2017 - 22:21

Fijn om te horen Gulbahar!

Sandvink op 16-9-2017 - 10:54

Hi Gülbahar, Vivera gehakt is vegetarisch en niet vegan. Een gele/oranje band op je verpakking is vegetarisch en een blauwe is vegan. Er zijn gelukkig tegenwoordig genoeg merken in het schap met vegan gehakt die lekker smaakt.

Martine op 18-9-2017 - 13:04

Hoi Sandvink, Vivera kruimgehakt is wel vegan en heeft daarom ook de blauwe band op de verpakking staan.

Sandvink op 7-10-2017 - 13:20

Klopt Martine dat kruimgehakt vegan is maar de door Gülbahar aangegeven 'Vivera vegetarisch' niet. Deze heeft een gele/oranje band.

Lee op 22-11-2018 - 13:42

Ik denk dat het niet meer vegan is...nu zit D3 in...: https://www.ah.nl/producten/product/wi237604/koopmans-bladerdeeg-origineel#ingredienten

Martine op 22-11-2018 - 14:03

Hoi Lee, ik denk dat op de AH website nog de oude ingrediënten staan, van toen er nog D3 in zat. De AH website is vaak niet up to date. Ik zal binnenkort even in de winkel op de verpakking kijken.

Lee op 23-11-2018 - 11:04

Je hebt gelijk! :) Ik heb hem gisteren bij AH gekocht, staat geen D3 in de ingrediënten. Phew! Bedankt :)

AnnA Beek op 12-12-2018 - 2:14

Ik wil geen palmvet . Dit is n transvet Erg slecht voor de mens

Martine op 12-12-2018 - 11:22

Hoi Anna, palmvet is geen transvet, maar gewoon verzadigd vet. Het is dus minder gezond dan onverzadigde vloeibare olie, maar niet zo schadelijk als transvet.

silke op 7-1-2019 - 14:41

DIt is echt een fantastische site!

Martine op 7-1-2019 - 15:08

Dankjewel Silke!

Nick op 8-1-2019 - 8:44

Hi Silke! Elke beweging richting een dieet zonder dierlijke producten moeten we natuurlijk toejuichen! Maar het palmolie probleem is zo gigantisch, daar kunnen en moeten er niet zo aar overheen stappen. Het klopt wat je zegt in je uitleg van 3 augustus 2017. Palmolie is efficiënt gewonnen en nodig voor dit soort producten... maar de grote afweging is de volgende: kan de mens zonder palmolie? Antwoord: absoluut! Gaat het regenwoud met al zijn diversiteit op hele korte termijn dood door palmolie: absoluut! We moeten dit soort producten dus absoluut niet kopen. Palmolie wordt bijna altijd gebruikt voor niet essentiële voedingsmiddelen. Het maakt chocoladepsta lekker smeuïg en zorgt dat de bladerdeeg mooi krokant wordt... zet daar tegenover wat het allemaal kapot maakt en ik denk dat we allemaal de conclusie zullen trekken dat we best een wat moeilijk smeerbare pasta willen gebruiken en zonder bladerdeeg kunnen. Dus ik zou iedereen willen aanmoedigen: koop zoveel mogelijk lokale ingrediënten, zonder dat het in pakjes zit. En als het in een pakje zit: check of dit soort dodelijke ingrediënten er niet inzitten. Zo wel: laat het aub staan. Alleen met teruglopende omzetten zullen fabrikanten stoppen ze te maken...

Nikki op 20-1-2019 - 2:25

Is deze bladerdeeg ook glutenvrij?

Martine op 20-1-2019 - 22:10

Hoi Nikki, dit bladerdeeg is gemaakt van tarwebloem en is dus niet glutenvrij.

Cora Rijfkogel op 14-4-2019 - 10:22

Palmvet waarvan de herkomst onbekend is, zou vermeden moeten worden. De kans is groot dat de productie van dit product ten koste gaat van het welzijn zijn milieu, DIER!!!!! ( veganisten opgelet!) en mens. Artikelen waar palmvet van onbekende herkomst in zit komt bij mij niet in mijn winkelwagen. Cora R.

Martine op 15-4-2019 - 11:37

Hoi Cora, over palmolie is veel discussie in de vegan gemeenschap. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal andere producten zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie (zoals kokosolie, wat ook in de tropen verbouwd wordt) zou de ramp potentieel nog veel groter zijn. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. avocado, banaan en cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

michel op 9-5-2019 - 11:57

https://www.jumbo.com/koopmans-bladerdeeg-origineel-10-plakjes-450g/777331PAK/ Bij de Jumbo in Eerbeek waarschuwen ze dat er sporen van melk in de Koopmans originele bladerdeeg kan zitten!!! Niet echt veganistisch dus.

Martine op 13-5-2019 - 10:52

Hoi Michel, verreweg de meeste veganisten kijken niet naar ‘sporen van’. Dit is mogelijke kruisbesmetting met minuscule deeltjes melk in de fabriek. Deze worden niet expres toegevoegd. Die informatie is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die extreem allergisch zijn. Dit bladerdeeg is dus weldegelijk vegan.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.