Koopmans bladerdeeg

door onder Deegwaren
Kenmerken: , , ,
Koopmans bladerdeeg origineel, vegan

Koopmans diepvriesbladerdeeg is sinds kort vegan! Vroeger zat er vitamine D uit schapenwolvet in de margarine, maar die hebben ze eruit gehaald. Koopmans heeft bevestigd dat dit product nu helemaal plantaardig is, inclusief de e-nummers. Er staat zelfs een vegan recept voor appelflappen op de achterkant. Super!

De ingrediënten

Tarwebloem, water, margarine (palmvet, water, raapzaadolie, zout, emulgator (E471), zuurteregelaar (E330), gejodeerd zout.)

Hoe smaakt het?

Ik gebruikte dit bladerdeeg vroeger heel vaak, dus ik ben erg blij dat het nu vegan is! Het wordt lekker knapperig in de oven en heeft een goede smaak.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit bladerdeeg bij alle A-merk supermarkten. Een pakje van 450 gram kost ongeveer 95 cent.

3 Reacties

Astrid op 3-8-2017 - 6:15

Hoi hoi een vraagje e471 en palmvet is niet vegan toch??? Groetjes van astrid

Martine op 3-8-2017 - 9:11

Hoi Astrid, E471 is tegenwoordig vrijwel altijd plantaardig. Voor de zekerheid heb ik het nog even nagevraagd bij Koopmans en het is inderdaad vegan. Over palmvet is veel discussie in de vegan gemeenschap, maar het is geen dierlijk product en daarom is het vegan. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal kokosolie zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie zou de ramp nog veel groter zijn. Voor toepassingen zoals bladerdeeg is hard plantaardig vet nodig, en dat kan helaas alleen in de tropen worden verbouwd. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. kokosolie, banaan en niet fair trade cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Simone op 6-8-2017 - 12:18

Heb ze meteen gehaald en er zowel appelflappen als (vegan) saucijzenbroodjes van gemaakt, super lekker. Gebruikte ze vroeger ook vaak idem, nostalgie =)

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.