Koolzaadolie met botersmaak van IKEA

Koolzaadolie met botersmaak van Ikea

Ik ben dol op koolzaadolie met botersmaak, maar helaas is dat in Nederland wat moeilijk verkrijgbaar. Ik bestel het daarom af en toe online bij de webwinkel Plantaardigheidjes. Pas kreeg ik de tip van een lezer dat IKEA nu ook koolzaadolie met botersmaak heeft. Dat moest ik natuurlijk uitproberen!

De ingrediënten

Koolzaadolie, natuurlijk aroma.

Hoe smaakt het?

De koolzaadolie van IKEA heeft een iets minder sterke botersmaak dan bijvoorbeeld de olie van Teutoburger Mühle of Schlagfix die ik bij Plantaardigheidjes bestel, maar hij is nog steeds best lekker. Ik gebruik het graag in sauzen, zelfgemaakte vegan kaas en baksels.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze olie alleen bij IKEA. Een fles van 500 ml kost 3 euro. Ze hebben een paar verschillende soorten koolzaadolie, dus let goed op dat je de variant met botersmaak (butter flavor) pakt.

3 Reacties

Ellen op 3-5-2019 - 8:07

Zou ik deze olie (deels) kunnen gebruiken in jouw rijstkaas? Ipv de kokosolie?

Martine op 3-5-2019 - 10:03

Hoi Ellen, je kunt inderdaad een derde tot de helft van de kokosolie in dat recept vervangen door koolzaadolie. Als je de kokosolie helemaal vervangt wordt de kaas wat kleffer en minder stevig.

Marian op 4-3-2020 - 8:39

Olie met botersmaak is ook te koop bij de Jumbo.

Schrijf een reactie