Koko yogo bij Jumbo

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,
Koko yogo, vegan

Jumbo heeft al weer een poosje deze kokosyoghurtjes. Ik kwam er steeds niet aan toe om ze te reviewen, maar beter laat dan nooit! Behalve deze naturelvariant is er ook nog eentje met aardbei. De naturel is ongezoet, dus je kunt hem ook in hartige gerechten gebruiken. Er is aan deze yoghurt geen calcium toegevoegd, dus qua voedingswaarde is het niet zo boeiend. Het is vooral lekker.

De ingrediënten

Kokosdessert (kokosmelk 97% [kokoscrème, water], gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel: E407, yoghurtculturen).

Hoe smaakt het?

Deze yoghurt is lekker zuur en behoorlijk romig. Hij is niet super dik en stevig zoals sommige kokosyoghurts, wat ik persoonlijk wel prettig vindt. Hij ligt alsnog best wel zwaar op de maag, dus je zit er snel vol van.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kokosyoghurt alleen bij Jumbo. Een bakje naturelyoghurt (125 gram) kost €1,39. De aardbeiyoghurt is €1,49.

5 Reacties

Renate op 11-7-2017 - 11:54

Hoi Martine. Deze yoghurt heb ik recent ook voor het eerst geprobeerd en ik vind het erg lekker! Een bescheiden kokossmaak, niet te zoet en lekker fris. En gelukkig, in tegenstelling tot de andere kokosyoghurt bij de Jumbo, niet zout! Het enige nadeel vind ik dat de bakjes zo klein zijn. Één bakje is voor mij niet genoeg als volledig ontbijt of lunch.

Bianca op 2-8-2017 - 17:47

Hi! Er is ook een mango variant. Ook erg lekker :)

Sabine op 27-8-2017 - 13:48

Ik zag ze net in de supermarkt maar daarnaast staat de alpro plantaardige yoghurt voor 1,63 per 500 gram dan is zo'n klein bakje van een huismerk best duur

Alexandra op 5-7-2018 - 11:49

Hoi! Weet je of er ook vegan yoghurt zonder kokos of soja bestaat? Vind kokos heerlijk, maar niet de hele tijd. En mag geen soja..

Martine op 5-7-2018 - 12:10

Hoi Alexandra, bij Ekoplaza is amandelyoghurt van Abbot Kinney te koop en in Duitsland is er yoghurt op basis van Lupine van Luve. Die laatste kun je in Nederland volgens mij alleen online bestellen.

Schrijf een reactie