Koh Thai currypasta
In Thaise currypasta zitten vaak dierlijke ingrediënten, zoals garnalenpasta, vissaus of zelfs melk, maar deze van Koh Thai is gelukkig lekker vegan. Behalve de groene variant zijn ook de rode en gele currypasta's van Koh Thai helemaal veganistisch.
Met deze pasta kun je super snel een lekkere maaltijd in elkaar draaien. Even wat rijst of noodles koken, tofu of een vleesvervanger bakken, groente roerbakken, een paar theelepels currypasta en een flinke scheut kokosmelk erbij en je bent klaar! Currypasta is ook lekker als basis voor maaltijdsoepen, bijvoorbeeld linzensoep of een soep met tomaat en kikkererwten.
De ingrediënten
Spaanse peper (19%), knoflook, sjalot, chinese gemberwortel, suiker, citroengras, zout, water, kaffir limoen, specerijen (korianderzaad, komijn, geelwortel, kardemom), galangal, voedingszuur: citroenzuur.
Hoe smaakt het?
Deze currypasta is lekker kruidig. Je proeft de verschillende specerijen echt terug. Ik vind hem wel een beetje aan de zoute kant, maar als je er fijn veel kokosmelk bij doet heb je daar niet zo'n last van.
Wat kost het en waar is het te koop?
Je vindt de currypasta's van Koh Thai bij verschillende A-merk supermarkten. Een potje van 225 gram kost ongeveer 2 euro.
1 Reacties
Is ook een van mijn favourieten, maar zoals je schrijft nogal al zout. Lekker ook met cocos/broccoli,eventueel wat sojabrokkies, beetje rijst erbij...mmm
Schrijf een reactie