Knorr mix voor goulash

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , ,

Knorr mix voor Goulash, veganKnorr maakt sinds kort een aantal nieuwe maaltijdmixen zonder smaakversterkers. Er zijn kruidenmixen voor chili con carne, spaghetti bolognese, goulash en lasagne. Voor zover ik weet zijn ze allemaal vegan en met een plantaardige eiwitbron in plaats van vlees zijn ze ook makkelijk vegan te bereiden. Ik probeerde de mix voor goulash en had binnen een half uur een heerlijke stoofschotel op tafel staan.

De ingrediënten

Groen­ten 39% (ui, to­ma­ten­poe­der 12%, to­maat 2,4%, ro­de pa­pri­ka), tarwebloem, spe­ce­rij­en (pa­pri­ka 11%, knof­look, kar­wij­zaad, cay­en­ne­pe­per 0,6%, zwar­te pe­per, noot­mus­kaat, pi­ment), aard­ap­pel­zet­meel, zee­zout, sui­ker, ma­ïs­olie, krui­den (tijm, ro­ze­ma­rijn, lau­rier­blad), ci­troen­sap­poe­der, zout.

Hoe smaakt het?

De mix geeft de goulash een lekker kruidige smaak. In plaats van vlees gebruikte ik seitan, maar met een andere vleesvervanger of zelfs met peulvruchten in plaats van vlees is het vast ook lekker. De goulash is met een vleesvervanger veel sneller te bereiden, want de stap van het vlees anderhalf uur koken in water kun je overslaan. Ik heb gewoon de uien en de seitan even aangefruit in een beetje olie en daarna meteen de paprika en kruidenmix erbij gedaan.

Om de goulash nog wat hartiger te maken ik heb er een flinke scheut bouillon van de seitan door gedaan. Dat kon prima, want de hoeveelheid vocht die op het pakje stond was nogal aan de lage kant. Ik heb ook meer groente gebruikt dan in de instructies staat, want 1 ui en 1 paprika voor vier personen is wel erg weinig.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mix is verkrijgbaar bij verschillende A-merk supermarkten. Een verpakking van 63 gram, voor 3-4 personen kost ongeveer €1,15

Schrijf een reactie