Knorr jus met uitjes

door onder Pakjes en zakjes, Sauzen
Kenmerken: , ,

Knorr jus met uitjes, veganSoms is het wel eens lekker om bij je stamppot of aardappeltjes met groente een lekker ouderwets kuiltje jus te hebben. Dat kan gelukkig helemaal vegan, en met een pakje zoals dit van Knorr, is het ook nog eens super simpel. Dit juspoeder heeft het keurmerk van de vegetariërsbond, wat betekent dat het aroma geen vleesextract bevat.

De ingrediënten

Ui 27%, aard­ap­pel­zet­meel, tar­we­bloem, zout, sui­ker, aro­ma, gist­ex­tract, gehdrolyseerde plantaardige eiwitten, gerstemoutextract, ge­con­cen­treerd groen­ten­sap (ui, knol­sel­de­rij, wor­tel, prei), kaliumchloride, plant­aar­dige olie (palm, zonnebloem), specerijen, lau­rier­blad.

Hoe smaakt het?

Deze jus is heerlijk smeuïg en heeft een lekker hartige smaak. De uitjes proef je duidelijke terug en zijn een fijne toevoeging. De jus is wel behoorlijk zout, maar als je het ergens overheen doet vind ik het niet storend.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit juspoeder bij de meeste A-merk supermarkten. Een verpakking voor 300 ml jus kost ongeveer 45 cent.

8 Reacties

Pinofje op 30-9-2015 - 16:46

Gebruiken jullie dan sojaboter? Er staat namelijk dat je 50g moet smelten maar ik merk dat sojaboter klonterig blijft

Martine op 30-9-2015 - 21:02

Ik gebruik meestal gewoon olie (bijv. koolzaadolie of olijfolie), maar met de vloeibare bakmargarine van Alpro werkt het ook goed. De soja smeerboter van Alpro in een kuipje heeft een lager vetpercentage en is daardoor wat minder geschikt om dit soort dingen mee te doen.

Lizzy op 23-9-2017 - 15:38

Op het zakje dat ik nu heb staat dat het vegetarisch is, niet vegan. Het kan sporen van melk en ei bevatten...

Martine op 24-9-2017 - 14:50

Hoi Lizzy, dit product is vegan, maar dat staat er niet op omdat Knorr geen vegan logo gebruikt. Veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

Mono op 2-11-2019 - 10:31

Hoi Martine, ik maak deze jus altijd gewoon zonder boter en dan is hij gewoon heel lekker ook. Ik heb niet het idee dat boter heel veel toevoegt, behalve calorieën. Maar ik vraag me dus wel af hoeveel calorieën zo'n pakje jus nou bevat want normaal gesproken staat er bij dit soort producten altijd iets van 'calorieën per bereid product' bij maar hier niet maar het lijkt me dat dit wel zo is toch? Dus dan zou ik de calorieën van de boter eraf moeten trekken?

Martine op 4-11-2019 - 11:27

Hoi Mono, volgens mij staan op het zakje de calorieën van het onbereide poeder, dus zonder boter en andere toevoegingen. Een pakje met 24 gram bevat dan ongeveer 35 kcal.

Mono op 5-11-2019 - 18:55

Hoi Martine, Ik heb het niet goed gezegd zie ik, sorry. Op de verpakking zelf staat wel de voedingswaarde van het bereide product maar niet van onbereid. De voedingswaarde van het bereide product is 148 calorieën per 100 ml. Dat is dan per zakje x 2.5 (want 250 ml water) = 370 calorieën. Op de site van Knorr (waar ik nog niet had gekeken) staat het in grammen en staat er bij bereid en onbereid hetzelfde (is een foutje want bij kilojoule staat er wel iets anders). Maar er staat 289 calorieën per 100 gram. Dat zou dan iets van 70 calorieën per zakje zijn. Zo klopt het dan wel denk ik als 50 gram boter rond de 300 calorieën is. Onhandig allemaal haha.

Martine op 8-11-2019 - 10:26

Ja erg onhandig! Fijn dat je nog even laat weten hoe het zit.

Schrijf een reactie