Knorr jus met uitjes

door onder Pakjes en zakjes, Sauzen
Kenmerken: , ,

Knorr jus met uitjes, veganSoms is het wel eens lekker om bij je stamppot of aardappeltjes met groente een lekker ouderwets kuiltje jus te hebben. Dat kan gelukkig helemaal vegan, en met een pakje zoals dit van Knorr, is het ook nog eens super simpel. Dit juspoeder heeft het keurmerk van de vegetariërsbond, wat betekent dat het aroma geen vleesextract bevat.

De ingrediënten

Ui 27%, aard­ap­pel­zet­meel, tar­we­bloem, zout, sui­ker, aro­ma, gist­ex­tract, gehdrolyseerde plantaardige eiwitten, gerstemoutextract, ge­con­cen­treerd groen­ten­sap (ui, knol­sel­de­rij, wor­tel, prei), kaliumchloride, plant­aar­dige olie (palm, zonnebloem), specerijen, lau­rier­blad.

Hoe smaakt het?

Deze jus is heerlijk smeuïg en heeft een lekker hartige smaak. De uitjes proef je duidelijke terug en zijn een fijne toevoeging. De jus is wel behoorlijk zout, maar als je het ergens overheen doet vind ik het niet storend.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit juspoeder bij de meeste A-merk supermarkten. Een verpakking voor 300 ml jus kost ongeveer 45 cent.

4 Reacties

Pinofje op 30-9-2015 - 16:46

Gebruiken jullie dan sojaboter? Er staat namelijk dat je 50g moet smelten maar ik merk dat sojaboter klonterig blijft

Martine op 30-9-2015 - 21:02

Ik gebruik meestal gewoon olie (bijv. koolzaadolie of olijfolie), maar met de vloeibare bakmargarine van Alpro werkt het ook goed. De soja smeerboter van Alpro in een kuipje heeft een lager vetpercentage en is daardoor wat minder geschikt om dit soort dingen mee te doen.

Lizzy op 23-9-2017 - 15:38

Op het zakje dat ik nu heb staat dat het vegetarisch is, niet vegan. Het kan sporen van melk en ei bevatten...

Martine op 24-9-2017 - 14:50

Hoi Lizzy, dit product is vegan, maar dat staat er niet op omdat Knorr geen vegan logo gebruikt. Veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

Schrijf een reactie