Klene suikervrije salmiakballen

door onder Snoep
Kenmerken: , , ,

Klene salmiakballen, vegan en suikervrijUPDATE: deze snoepjes zijn helaas niet meer verkrijgbaar.

Klene maakt deze suikervrije salmiakballen. Salmiakballen zijn sowieso vaak vegan, maar ik vind het fijn dat er ook een suikervrije versie van is. Het is beter voor je tanden en heeft minder invloed op je bloedsuiker. Deze snoepjes zijn gezoet met een combinatie van isomalt, xylitol en stevia.

De ingrediënten

Zoet­stof­fen (iso­malt, xy­li­tol, ste­vi­ol­gly­co­si­den), vul­stof (po­lydex­tro­se), sal­mi­ak­zout (3%), zoet­hout­wor­te­lex­tract, aro­ma, zout.

Hoe smaakt het?

Ik ben erg blij met deze snoepjes. De meeste salmiakballen vind ik veel te groot, maar deze zijn lekker klein, zodat je er goed op kunt sabbelen. Binnenin zit dan een fijne shot salmiak. Meestal ben ik niet zo'n fan van de smaak stevia, maar bij deze snoepjes proefde ik geen enkele bittere nasmaak.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze snoepjes zijn te koop bij de wat grotere supermarkten, onder andere bij Albert Heijn. Een zakje met 60 gram kost ongeveer €1,10.

2 Reacties

R.A.Slob op 4-8-2016 - 22:12

IK houd erg van deze salmiakballen ,maar kan ze nergens meer kopen ,waar kan ik ze nog bestellen ?

Martine op 5-8-2016 - 6:26

Ik zie ze niet meer op de website van Klene staan, dus ik denk dat ze uit het assortiment gehaald zijn. Jammer!

Schrijf een reactie