Katja zure sticks

door onder Snoep
Kenmerken: ,

Katja zure sticks, veganKatja maakt verschillende snoepjes zonder gelatine. De meest daarvan bevatten bijenwas, maar de varianten met een zuur laagje erop zijn vegan. De kleur- en smaakstoffen die ze gebruiken, zijn afkomstig uit groente en fruit.

De ingrediënten

Sui­ker, glu­co­se- fruc­to­se stroop, tarwebloem, dex­tro­se, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel (aardap­pel, ta­pi­o­ca), voe­dings­zu­ren (ap­pelzuur, ci­troen­zuur), plant­aar­di­ge olie (palm­olie), sta­bi­li­sa­tor (aca­cia­gom, ca­boxy­me­thyl­cel­lu­lo­se), na­tuur­lij­ke aro­ma, fruit ex­tract (ap­pel), plantenex­tracten (pom­poen, ra­dijs, to­maat, wor­tel, hi­bis­cus, pa­pri­ka, ro­ze­ma­rijn, cur­cu­ma), an­ti­oxi­dan­ten (as­cor­bi­ne­zuur, to­co­fe­rol rij­ke ex­tracten).

Hoe smaakt het?

De snoepjes smaken lekker fruitig. De verschillende kleuren hebben allemaal een andere smaak. Het zure laagje aan de buitenkant is niet overdreven zuur, wat ik erg fijn vind. Het zachte witte spul binnenin is lekker zoet, en doet me qua smaak een beetje aan kauwgomballen denken. Alles bij elkaar vind ik dit erg lekkere snoepjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

De Katja zure sticks zijn verkrijgbaar bij verschillende A-merk supermarkten, en ik heb ze ook bij de Action gezien volgens mij. Voor een zak van 275 gram betaalde ik bij Albert Heijn 1,89.

2 Reacties

Judith van Veen op 25-1-2017 - 14:34

Waarom wordt er in zoveel producten palmolie gebruikt? Dit is de reden dat ik deze (en veel andere soorten) snoepjes niet koop.

Martine op 25-1-2017 - 15:46

Hoi Judith, Fijn dat je blij bent met onze site. Ik heb je andere reacties over palmolie niet toegelaten, want er staan al heel veel reacties over palmolie op deze site en ik geef altijd hetzelfde antwoord: Er zijn verschillende visies of vegans palmolie wel of niet zouden moeten vermijden, een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden, maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Ik neem ook nog mee of de producten dierproefvrij zijn. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Schrijf een reactie