Katja Sallos

door onder Snoep
Kenmerken: , ,

Katja Sallos, veganKatja maakt verschillende soorten harde salmiakdropjes onder de naam 'Sallos'. Er zijn vier smaken met verschillende vullingen: fris, salmiak, espresso en een nieuwe smaak met chili. Mijn favoriet is de espressosmaak (op de foto). De chilivariant heb ik nog niet kunnen vinden in de winkel, maar die ga ik ook zeker proberen.

De ingrediënten

Glu­co­se­stroop, sui­ker, zoet­hout (7,5%), invertsui­kerstroop, plant­aar­dig vet (palm), kleur­stof (am­mo­ni­ak­ka­ra­mel), fruc­to­se­stroop, sal­mi­ak­zout (1,2%), kof­fie-ex­tract ty­pe es­pres­so (1%), emul­ga­tor (soja­le­ci­thi­ne), keu­ken­zout, aro­ma, kruidenex­tracten.

Hoe smaakt het?

Drop en koffie lijkt een vreemde combi, maar deze snoepjes zijn super lekker! De buitenkant heeft een fijne salmiaksmaak die een leuke twist krijgt door het zachte espesso extract aan de binnenkant. De koffiesmaak overheerst niet. Ook David, die geen koffie lust, vindt deze dropjes erg lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Katja Sallos is te koop bij de meeste A-merk supermarkten, vooral bij wat grotere vestigingen. Een doosje met 100 gram kost ongeveer 95 cent.

2 Reacties

Henk bergsma op 14-9-2015 - 17:17

Waarom alleen bij AH. En waarom geen zakjes meer en waarom alleen grote zakken van 500 gram alleen in emmerich langs de rijn. En in welke winkels in duitsland zijn ze te koop????? Bvd giga fan😅🔝

Martine op 14-9-2015 - 20:59

Weet ik niet Henk, sorry! Grote zakken van 500 gram vind ik wel goed :P

Schrijf een reactie