Katja Apezuur

door onder Snoep
Kenmerken: , , ,
Katja Apezuur, vegan

Alle snoepjes van Katja zijn vegetarisch ('veggie') en die met een zuur of zoet laagje aan de buitenkant zijn vegan (want dan zit er geen bijenwas op als glansmiddel). Deze vegan Apezuur snoepjes had ik nog niet gereviewd, dus dat werd wel eens tijd! Ik hoop dat Katja hun andere snoepjes ook snel vegan gaat maken. Die bijenwas moeten ze kunnen vervangen door plantaardige carnaubawas, bij Lidl kan dat namelijk ook.

De ingrediënten

Glucosestroop, suiker, gemodificeerd zetmeel, dextrose, 3% fruitsap uit fruitsapconcentraat (appel, vlierbes), voedingszuur (citroenzuur, appelzuur, melkzuur), aardappelproteïne, zuurteregelaar (calciumcarbonaat), natuurlijke aroma's, natuurlijk sinaasappelaroma, fruit- en plantenconcentraten (saffloer, appel, druif, zwarte bes), spirulinaconcentraat, geharde plantaardige olie (zonnebloem).

Hoe smaakt het?

Deze snoepjes hebben een behoorlijk heftig zuur laagje. Ik vind dat wel lekker, maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen is. Vanbinnen zijn ze lekker zacht en zoet, met een combinatie van banaansmaak en verschillende andere fruitsmaakjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze snoepjes bij de meest A-merk supermarkten. Een zak met 275 gram kost ongeveer €1,80.

4 Reacties

Natalia op 22-6-2018 - 9:43

Now they contain bijenwas (beeswax)

Martine op 22-6-2018 - 20:19

Are you sure Natalia? There are several similar candies that contain beeswax as a glossing agent, but this one is coated in sour crystals and is not glossy, so it would be weird if they added beeswax.

Robin op 28-2-2019 - 19:23

Maar wat wel het geval is, deze bevatten sporen van melk. Je kan dus niet zeggen dat ze 100% vegan zijn.

Martine op 12-3-2019 - 17:12

Hoi Robin, verreweg de meeste veganisten kijken niet naar ‘sporen van’. Dit is mogelijke kruisbesmetting met minuscule deeltjes melk in de fabriek. Deze worden niet expres toegevoegd. Die informatie is eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die extreem allergisch zijn. De snoepjes zijn dus weldegelijk 100% vegan.

Schrijf een reactie