Jumbo volkoren wraps

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , , ,

Jumbo volkoren tortillawraps, veganVandaag eens een lekker 'gezond' product op Gewoon Vegan. Ik vind wraps heel fijn, maar toch eten we ze niet zo vaak, omdat ze meestal van witmeel gemaakt zijn. Volkoren wraps zijn lastig te vinden, en vaak ook best wel duur. Ik ben dus erg blij met deze volkorenoptie van de Jumbo! Jumbo heeft bevestigd dat al hun huismerk wraps helemaal vegan zijn, inclusief de e-nummers.

De ingrediënten

Volkoren tarwebloem, water plantaardige olie (raapzaad), stabilisator (E422, E466), suiker, gefermenteerde tarwebloem, voedingszuur: citroenzuur (E330), zout, emulgator E471, rijsmiddel E500, conserveermiddel E202.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze wraps heel fijn. Ze hebben een lekker soepele textuur en smaken niet opvallend naar volkorenmeel.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze wraps zijn alleen verkrijgbaar bij Jumbo. Een zak met 8 middelgrote wraps (320 gram) kost €1,39.

10 Reacties

Anneke Brouwer op 5-10-2016 - 6:52

Ik zie dat in dit product emulgator E471 (mono-en diglyceriden van vetzuren) gebruikt wordt. In mijn Europese E-nummer-lijst staat dat dit voornamelijk afkomstig is uit slachtvet en soja. Het is voor mij een reden om het niet te kopen. Weet u hoe dit zit?

Martine op 5-10-2016 - 8:17

Hoi Anneke, zoals ook in het artikeltje staat heb ik van Jumbo bevestiging gehad dat de e-nummers in hun wraps van plantaardige grondstoffen gemaakt zijn. Hoewel e-nummers zoals E471 in theorie inderdaad van dierlijk vet gemaakt kunnen zijn, komt dat in de praktijk vrijwel niet meer voor. Ik ken letterlijk geen enkel voorbeeld van een product waar e-nummers uit dierlijk vet in zitten.

Marja op 20-10-2016 - 16:48

Ik heb van de week nog wraps gegeten, maar nu ik weet dat Jumbo volkorenwraps heeft ga ik die de volgende keer halen! Wow wat tof volkorenmeel en geen palmolie. Dankjwel voor het palm olie vrije label op je blog Martine, wie weet kom ik nog meer lekkere dingen tegen: )

Laura op 27-10-2016 - 5:57

Volkorenbloem is niet hetzelfde als volkorenmeel heh! Als je er meer over wilt weten, dan kun je het beste even de aflevering van de keuringsdienst van waarde kijken http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/13-10-2016/KN_1685468 bij bloem is het gezonde gedeelte er helemaal uit gezeefd..

Marije op 7-2-2017 - 11:06

Vraagje, hoe kijken jullie dan tegen de e-nummer die erin zitten.....deze zijn echt schadelijk voor je lichaam. "E202, ook wel Kaliumsorbaat, is een slecht e-nummer. Het is een chemisch conserveermiddel en kan een wisselwerking aangaan met nitraten en astma, neusverkoudheid, darmstoornissen, huidallergieën en geboorteafwijkingen veroorzaken." Graag een reactie hierop. Groetjes Marije

Martine op 7-2-2017 - 11:14

Hoi Marije, laat je niet onnodig bank maken door enge verhalen op internet! E-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen en er worden uitgebreide tests gedaan om de veilige hoeveelheden vast te stellen voor iedere stof. Daarbij nemen ze ook nog een ruime veiligheidsmarge. Op de Food-info website van de universiteit Wageningen (een betrouwbare website voor e-nummers) staat over E202: 'Bij de gebruikte concentraties zijn geen schadelijke effecten te verwachten. Een zeer klein percentage van de bevolking heeft last van pseudo-allergische reacties.' http://www.food-info.net/nl/e/e202.htm

Anoniem op 11-10-2017 - 23:05

Die volkorentarwemeel wordt bij de ingrediëntendeclaratie tot mijn verbazing uitgesplitst in tarwebloem, tarwezemelen en geroosterde tarwekiemen. Heeft dat echt dezelfde voedingswaarde als gewone volkorentarwemeel?

Martine op 12-10-2017 - 10:26

Nee, niet helemaal. Het is wel voedzamer dan witmeel. Voor zover ik weet zijn er in Nederland vrijwel geen echte volkorenwraps te koop.

Anoniem op 14-10-2017 - 16:42

Dank voor je antwoord! Er zouden wat mij betreft strengere regels mogen komen over wat volkoren genoemd mag worden, meer zoals bij brood wel al het geval is.

Annemarie op 26-2-2019 - 10:30

Zag vandaag voor 't eerst volkorenwraps bij de Aldi. Geen tijd om de ingrediënten te checken, volgende keer eens kijken. Iemand deze al gehad, of zijn ze niet vegan?

Schrijf een reactie