Jumbo taartdeeg

door onder Deegwaren
Kenmerken: , ,

Jumbo taartdeeg, veganAls je weet waar je moet zoeken zijn er verrassend veel soorten vegan kant-en-klaar deeg te koop. Deze handige rollen plantaardig taartdeeg van Jumbo zijn mijn nieuwste ontdekking op deeggebied. Let wel op dat er een klein beetje alcohol in verwerkt is, dus het is niet geschikt voor moslims en geheelonthouders.

De ingrediënten

Tarwebloem, margarine (palmvet, water, koolzaadolie, emulgator: E472c, zout, citroensapconcentraat, zuurteregelaar: citroenzuur), water, maïszetmeel, alcohol, suiker, zout, zuurteregelaar: citroenzuur, antioxidant: E300.

Hoe smaakt het?

Ik vind dit deeg heel fijn om mee te werken. Het is lekker soepel en je kunt het makkelijk verwerken tot o.a. taartbodems, pasteitjes en empanadas. Eenmaal gebakken is het lekker stevig, zonder dat het taai wordt. De smaak is neutraal, dus je kunt het deeg zowel voor hartige en zoete recepten gebruiken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit taartdeeg is alleen verkrijgbaar bij Jumbo. Een rol van 400 gram kost €1,69.

12 Reacties

Jori op 31-10-2016 - 23:14

Zou je hier ook appeltaart mee kunnen maken?!

Martine op 1-11-2016 - 6:39

Hoi Jori, dit deeg is niet gezoet, zoals traditioneel appeltaart deeg, dus je zou dan wel een andere smaak krijgen. Voor appeltaart heb je eigenlijk zanddeeg nodig, zoals deze van Tante Fanny: https://gewoonvegan.nl/tante-fanny-kant-en-klaar-deeg/

joke op 2-11-2016 - 16:27

Is mijn reactie over palmolie nu verwijderd?

Martine op 3-11-2016 - 13:45

Hoi Joke, ik heb je reactie inderdaad niet toegelaten, want er staan al heel veel reacties over palmolie op deze site en ik geef altijd hetzelfde antwoord: Er zijn verschillende visies of vegans palmolie wel of niet zouden moeten vermijden, een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden, maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Ik neem ook nog mee of de producten dierproefvrij zijn. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

joke op 3-11-2016 - 22:26

Je mag natuurlijk je eigen standpunt hebben. Zeker op je eigen site. Maar a) schrijf dat dan meteen, of mail me persoonlijk. Dit gaf nu een beetje een naar gevoel en b) ik schreef alleen maar dat ik geen palmolie ambieer. Meer niet. Je hebt een mooie site. Ik blijf je volgen om ideeen op te doen. groet, Joke

Martine op 3-11-2016 - 22:32

Sorry dat je er een vervelend gevoel bij had. Dat was niet de bedoeling. Ik krijg echter zo veel reacties dat het is voor mij niet te doen is om overal op te reageren en iedereen bij dit soort situaties persoonlijk te mailen. Heel veel mensen laten ook zomaar een berichtje achter en komen daarna nooit meer terug. Dat is bij jou duidelijk niet het geval, maar dat kon ik natuurlijk niet weten. Ik hoop dat het nu goed is. :)

joke op 4-11-2016 - 12:31

Tuurlijk.

Ramona op 5-11-2016 - 1:17

Hoi Martine, ik wil een keer een pumpkin pie gaan maken (ja ik ben overgehaald door de amerikanen). Is dit iets voor een bodem? Ik lees nl in veel recepten dat ik een baked vegan pie crust moet kopen maar ja... Ik dacht, misschien weet jij dat?

Jalisha op 22-1-2018 - 8:30

Hoi! Ik gebruik een handige app (Vegan Additives) en volgens deze app is de emulgator E472c niet vegan! Groetjes :)

Martine op 22-1-2018 - 14:49

Hoi Jalisha, zulke apps lijken handig, maar geven helaas vaak niet zulke goede informatie. E472 kan in theorie dierlijk zijn, maar in de praktijk is het eigenlijk altijd plantaardig. Ik ben bij het navragen nog nooit een dierlijke versie van dit e-nummer tegengekomen, en ook bij dit product heeft Jumbo bevestigd dat het plantaardig is.

Esmee op 5-6-2018 - 6:30

hoi is dit gluten vrij taartdeeg

Martine op 5-6-2018 - 8:42

Hoi Esmee, zoals je in het lijstje met ingrediënten kunt zien is dit deeg van tarwe gemaakt. Het is dus niet glutenvrij.

Schrijf een reactie