Jumbo kruidencrème

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , ,

Jumbo plantaardige kruidencrème, veganDeze 'plantaardige kruidencrème' van Jumbo is voor zover ik weet momenteel de enige kant-en-klare vegan kruidenboter die je in Nederland kunt kopen. Hij bestaat al langer, maar ik kom niet zo vaak bij Jumbo en ik kon hem ook steeds niet vinden omdat ik niet wist dat hij bij de verse spreads ligt. Je kun natuurlijk ook heel makkelijk zelf kruidenboter maken met een pakje vegan margarine waar je knoflook en kruiden doorheen prakt, maar ik vind het een teken van de vooruitgang dat dit nu kant-en-klaar te koop is.

De ingrediënten

73% plantaardige oliën in wisselende verhoudingen (palm, kokos, raapzaad), emulgatoren (E471 en sojalecithine), water, voedingszuur: citroenzuur, aroma, vitamine A, zout, kruiden (bieslook, peterselie, lavas), specerijen, knoflook, gistextract, suiker.

Hoe smaakt het?

Deze kruidencrème is wat zachter van textuur dan traditionele kruidenboter, meer zoals smeermargarine. Hij heeft een milde kruidensmaak, is zowel warm als koud lekker en smelt goed op warm broodje. Erg fijn op stokbrood bij een kom soep of als borrelhapje.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de kruidencrème bij Jumbo in het koelbak met de verse spreads, dus niet bij de gewone boter in de grote koeling. Een doosje met 100 gram kost €1,09.

5 Reacties

Liesbeth op 13-11-2016 - 21:23

De volgende opmerking heeft niets te maken met het product.. Ik wil alleen kwijt dat ik dit een mega waardevolle site vind Keep up the good work Liefs Liesbeth

Martine op 14-11-2016 - 12:06

Dankjewel Liesbeth!

Sam op 22-11-2016 - 17:45

Als ik niet vegan e-nummers opzoek staat e471 bij de twijfelgevallen (? E471 – Mono- and diglycerides of fatty acids (glyceryl monostearate, glyceryl distearate)). Heeft jumbo bevestigd dat het vegan is? Anders ben ik bereid hun een mail te sturen, kijk al lang weer uit naar een kant en klare kruidenboter, vooral straks met de feestdagen! :)

Martine op 22-11-2016 - 18:07

Hoi Sam, Jumbo heeft inderdaad bevestigd dat deze kruidenboter helemaal vegan is, inclusief de e-nummers.

Dinie op 25-11-2016 - 7:43

Als je bang bent voor additieven in de kruidenboter, probeer dit dan eens: Neem wat Becel 100% plantaardig en doe daar een geperst teentje knoflook, wat bieslook (uit de diepvries), wat peterselie, wat peper en evt. zout. Zo heb je de lekkerste kruidenboter. #tismaareenidee

Schrijf een reactie