Jumbo Goudeerlijk mueslibollen

door onder Brood en zo
Kenmerken: ,
Jumbo mueslibollen, vegan, zonder melkAls je geluk hebt, kun je bij Jumbo deze vegan mueslibollen vinden. Let wel goed op, want Jumbo koopt hun bollen in bij verschillende bakkers. Sommige gebruiken een vegan recept, andere niet. Jumbo verkoopt dus ook mueslibollen die niet vegan zijn. De ingrediënten Volkorentarwemeel, rozijnen (24%), water, zonnebloempitten, bakkersgist, hazelnootstukjes, tarwegluten, tarwescalp, tarwebloem, moutmeel (gerst, tarwe), dextrose, bakkerszout, enzymen (tarwe), plantaardige olie (katoenzaad, palm, raap), roggezuurdeeg (gedroogd), aroma (natuurlijk), kaneel. Hoe smaakt het? Deze broodjes hebben een fijne volle mueslibollen-smaak. Er hadden van mij iets meer nootjes in mogen zitten, maar zo zijn ze ook al erg lekker. Wat kost het en waar is het te koop? Deze mueslibollen zijn alleen verkrijgbaar bij Jumbo. Een zak met vier grote bollen kost €1,85

17 Reacties

Lucie op 17-6-2015 - 11:14

Ik vertrouw die Goudeerlijk bollen en brood helaas meer niet zo. Hier bij de jumbo wisselt het etiket eens in de zoveel tijd. Dan zijn ze weer zonder melkeiwit en dan weer zonder. Op het hoofdkantoor konden ze me ook niet zeggen of er in de bollen nu wel of geen melkeiwit zit.

Martine op 17-6-2015 - 11:57

Misschien hebben ze leveringen van verschillende fabrikanten? Op zich vertrouw ik er wel op dat als er geen melk op het etiket staat, dat het er dan ook niet in zit. Maar het is zeker verstandig om even goed op het etiket te kijken voor je ze koopt. Ik zet er nog wel even een extra waarschuwing bij.

Anoniem op 23-6-2015 - 12:54

NIET VEGAN! Martine, kun je deze eraf halen?

Martine op 23-6-2015 - 13:35

Hoi Anoniem, het is voor mij nog steeds onduidelijk of deze mueslibollen nu wel of niet vegan zijn (volgens het etiket namelijk wel!). Ik heb Jumbo een mail gestuurd en ik zal zo even een extra waarschuwing boven dit artikel zetten.

Anoniem op 24-6-2015 - 16:12

Volgens het etiket zitten er aroma's in. Hoe kun je dan zeggen dat het volgens het etiket vegan is? We weten inmiddels allemaal wel dat aroma's niet zomaar te vertrouwen zijn, toch? Jumbo heeft als reactie gegeven dat ze een heel kleine hoeveelheid melk gebruiken als glanslaagje (deze reactie heb je, als het goed is, kunnen teruglezen op facebook). Ik begrijp niet wat er dan nog onduidelijk aan is.

Martine op 24-6-2015 - 16:43

Zoals ik ook op Facebook heb gezegd, moet er op het etiket 'aroma (melk)' staan als er melk in het aroma zit. Hier staat op het etiket alleen dat de mueslibollen sporen van melk zouden kunnen bevatten. Dat is gaat over mogelijke kruisbesmetting, niet over de ingrediënten. Deze mueslibollen hebben bovendien geen glanslaagje. Als deze mueslibollen melk bevatten zit er dus een foutief etiket op, wat een overtreding van de wet is. Ik heb navraag gedaan bij Jumbo hoe het zit en zal dit artikeltje updaten als ik antwoord heb. Tot die tijd raad ik mensen af om deze mueslibollen te kopen. Ik ga het artikel niet verwijderen, want dan is de informatie over het feit dat ze mogelijk niet vegan zijn ook weg.

Alaidys op 2-9-2015 - 11:49

Hey Martine,trek je niks van alle zeurende mensen aan hoor. Jij doet een leuke dienst/maakt een leuke informatieve site voor mensen en gaat meneer/mevrouw Anoniem lopen zeuren als er per ongeluk iets niet klopt of er onduidelijkheid over is. Hij/zij moet zich schamen.

Martine op 2-9-2015 - 11:52

Hoi Alaidys, dankjewel voor de bemoedigende woorden! :-) Ik vind het niet erg als mensen kritisch zijn hoor, daar blijf ik zelf ook scherp van. Helaas heeft Jumbo nog geen antwoord gestuurd. Ze weten het zelf misschien ook niet.

Alaidys op 2-9-2015 - 11:53

Ik denk dat de Jumbo inderdaad erg slordig is met de etikettering. Bij ons in het dorp staat er bij deze bollen namelijk wel melk op de ingrediënten stikker. Soms staat er op een hele lading brood zelfs geen ingrediënten stikker, terwijl dit tegenwoordig wel verplicht is (toch?).

Martine op 2-9-2015 - 12:00

Ik weet niet precies wanneer etiketten verplicht zijn. Voor vers gebakken brood wordt denk ik nog steeds een uitzondering gemaakt. Ze zouden bij de broodbalie in ieder geval een map moeten hebben met de ingrediëntenlijstjes die je kunt inzien als je ernaar vraagt.

Alaidys op 2-9-2015 - 12:01

Okay :)

Jolanda Gaal op 19-4-2016 - 16:53

Hoi Martine, is er nog een update mbt deze bollen? En ik wilde je even laten weten dat ik het een super handige site vind! :) Wij wonen in DL maar manlief werkt in NL en ik maak dan foto's van je site en stuur ze over whatsapp naar hem toe en dan weet hij wat hij moet kopen in NL supermarkt! :D

Martine op 19-4-2016 - 20:59

Hoi Jolanda, ik heb helaas nooit een duidelijk antwoord gekregen van Jumbo hierover. Ik ben ook al weer een poosje niet bij Jumbo geweest, dus ik weet niet welke ingrediënten er nu op de mueslibroodjes staan.

Sebastian op 30-8-2016 - 18:22

Volgens de Jumbo website zijn de bollen niet vegan. Waarschijnlijk hebben ze de receptuur aangepast :( http://www.jumbo.com/jumbo-mueslibollen-4-stuks/39817STK/

Martine op 30-8-2016 - 19:01

Hoi Sebastian, zoals ook in het artikeltje staat wisselen de ingrediënten van de muëslibollen regelmatig. Waarschijnlijk heeft Jumbo meerdere bakkers waar deze gemaakt worden. Soms zijn ze vegan, soms niet. Helaas heb jij de onvegan variant getroffen.

sonja op 5-11-2018 - 11:55

Lieve Martine, trek je niks aan van al die zeurende mensen. We hebben nog altijd een eigen verantwoordelijkheid om zelf iedere keer alle informatie die op de verpakking staat te lezen! Ingrediënten van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten veranderen continu. Ik ben zeer allergisch en atopisch, dus ik heb geleerd om ALTIJD goed te lezen. Alles! Ook wat op de huid komt. Jij doet zoveel moeite om alles uit te zoeken en op je geweldige sites te vermelden. Je bent een KANJER! Dit artikel is al oud ik weet het, maar wilde toch reageren. Ik kocht de mueslibollen een paar weken geleden en toen waren ze vegan. Was in de Jumbo in Uithoorn. @ Sebastian: jouw link verwijst naar de gewone mueslibollen. Deze zijn nooit vegan geweest! Martine heeft het over de Goudeerlijke mueslibollen. Nogmaals: goed kijken en lezen ;) Fijne dag iedereen! Sonja

Martine op 5-11-2018 - 14:15

Lief van je Sonja. Ik vind zelf ook nog regelmatig de vegan versie van deze mueslibollen bij Jumbo, maar ze zijn er niet altijd. Ik kan me voorstellen dat dat frustrerend is voor mensen.

Schrijf een reactie