Jimmy Joy maaltijdshakes

door onder Maaltijden, Pakjes en zakjes
Kenmerken: 
Jimmy Joy Plenny Shake, vegan

Maaltijdshakes met alle essentiële voedingsstoffen (ook wel bekend als 'soylent') zijn de laatste tijd behoorlijk populair. Ik vind ze erg handig voor als ik een keer geen tijd heb om een maaltijd voor te bereiden, of als ik voor mijn werk ergens heen moet waar vegan eten niet vanzelfsprekend is. Ik denk dat ze ook fijn tijdens rugzaktrektochten en als je onverhoopt in een ziekenhuis belandt waar geen goede vegan maaltijden zijn.

Ik heb al eerder met veel plezier de Plenny shakes van Jimmy Joy gebruikt, dus toen ze mij mailden of ik hun vernieuwde producten wilde uitproberen, heb ik meteen ja gezegd. Alle shakes van Jimmy Joy zijn nu vegan! Er zijn verschillende smaken: naturel, vanille, banaan, aardbei, mango, chocolade en koffie.

In een grote verpakking zit voor ongeveer 2000 kcal maaltijdshake, met een goede verhouding proteïne, koolhydraten en vet en minimaal 100% van de dagelijkse behoefte van alle essentiële voedingstoffen. De ADH die Jimmy Joy hanteert komt alleen niet helemaal overeen met de Nederlandse standaard. Er zit bijvoorbeeld iets minder calcium in dan wat het Voedingscentrum aanbeveelt. Ook wordt er geen rekening gehouden met verschillen in de ADH voor mannen en vrouwen.

Met de instructies op de verpakking kun je met de inhoud van een zak vijf porties of 'maaltijden' van 400 kcal van maken. Ik vervang zelf hooguit één of twee maaltijd per dag met shakes. Je doet het poeder en water in een fles of shaker en schudt ongeveer een minuutje tot het poeder goed is opgelost. Best makkelijk dus, en ook onderweg goed te maken als je toegang hebt tot vers water.

De ingrediënten

Havermeel, vitaminen en mineralen mix (maltodextrine, natriumcitraat, calciumchloride, choline bitartraat, natriumchloride, vitamine C, vitamine E, vitamine D, vitamine A, niacine, natriumfluoride, pantotheenzuur, vitamine B6, kaliumjodaat, chroom(III)chloride, natriummolybdaat, biotine, vitamine B12), sojameel, zonnebloemolie, gemalen lijnzaad, gevriesdroogd bananenpoeder (1%), bananensmaakaroma, zoetstof: sucralose.

Hoe smaakt het?

Ik ben al langer een tevreden gebruiker van deze shakes. Erg handig voor drukke dagen en als ik op reis ben voor mijn werk. Met de vernieuwde formule zijn ze zijn nog net wat lekkerder. Vooral die met banaan vind ik erg lekker, alsof je een milkshake drinkt. Het poeder lost goed op en je kunt zelf bepalen hoe dik je het wilt hebben door meer of minder vocht toe te voegen. Het wordt lekkerder als je het een poosje laat staan zodat het poeder het vocht goed kan opnemen. Het liefst maak ik het met half sojamelk en half water, dan is de textuur nog wat romiger. Het is best wel vullend, zodat je echt een poosje vooruit kunt voor je weer trek krijgt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze maaltijdshakes zijn online te bestellen op de website van Jimmy Joy. Sommige vestigingen van AH verkopen ze ook, in kleine verpakkingen. Online kosten de zakken 6 euro (€1,22 per 'maaltijd' van 400 kcal). Bij je eerste bestelling krijg je een gratis shake beker. Bij AH betaal je €2,35 voor een zakje met één maaltijd.

9 Reacties

Cathy op 25-10-2017 - 16:25

Hey Martine, Ik ben op zoek geweest naar deze shake, maar de Spar en de Jumbo hebben niets online staan. Volgens mij is deze alleen online te bestellen. En dan moet je dus minimaal 5 zakken afnemen.

Martine op 26-10-2017 - 11:20

Hoi Cathy, deze producten zijn alleen bij bepaalde filialen verkrijgbaar, niet bij allemaal. Ze staan ook niet op de websites van deze supermarkten. Je moet dus een beetje geluk hebben dat er bij jou in de buurt toevallig eentje zit die het verkoopt. Verder is het inderdaad alleen online te bestellen met 5 zakken tegelijk.

Ginio op 22-12-2017 - 20:13

Ben blij met de shake alleen heb ik èèn brandende vraag.. Waarom zit er natriumfluoride in ??

Lana op 12-1-2018 - 0:08

@Giono: Volgens het forum van Jimmy Joy zit er natriumfluoride in omdat het tandbederf voorkomt. (Echter is er onderzoek dat aantoont dat dit minimaal is) maar Jimmy Joy volgt de aanwijzingen van de WHO (World Health Organisation) die 3.5 mg fluoride per dag aanraden. Mensen lijken aan te nemen dat fluoride ongezond is of zelfs het risico op kanker vergroot echter is hier nog steeds geen bewijs voor althans voor mensen. Verschillende studies op ratten hebben aangetoond dat normale dosissen waarschijnlijk volledig veilig zijn en dat zelfs bij zeer grote dosissen er twijfel bestaat of het wel degelijk schadelijk is. Maar dit is niet verrassend aangezien bijna alles in grote hoeveelheden ongezond is: water, suiker, ... Mijn persoonlijke standpunt hierover is trouwens dat ik het liever niet heb in het product maar ik vind dit geen reden om het product niet te gebruiken.

Tamara op 16-1-2018 - 20:50

Bij ons ook nog niet in de buurt verkrijgbaar. Ik was/ben zeer tevreden over de shakes van Jimmy Joy maar onlangs kwam ik de daily shake van VidaNL.com tegen welke mijn interesse wekte. Bij het bezoeken van de website ben ik uit nieuwsgierigheid gaan bestellen en ik moet eerlijk bekennen dat ik overstag ben gegaan.

bert op 4-1-2019 - 8:49

In tegenstelling tot Jimmy Joy is VidaNL niet vegan. Ook bij Jimmy Joy kun je online bestellen, komt uit Nederland.

Anna op 2-2-2019 - 14:58

Leuke review! Ik heb direct een aantal zakken besteld en ik ben fan. Echt een uitkomst op drukke werkdagen.

Martine op 4-2-2019 - 12:03

Dankjewel Anna! Fijn dat jij er ook blij mee bent.

G koks op 22-1-2020 - 11:11

Lees over uw product in de Libelle .Zij schrijven dat een shake €1,19 zou kosten dat klopt dus blijkbaar niet,jammer. En wat jammer dat het in de supermarkt of andere winkel miet te koop is.Alleen via internet te koop heel erg jammer.

Schrijf een reactie