Jimmy Joy maaltijdshakes

door onder Maaltijden, Pakjes en zakjes
Kenmerken: 
Jimmy Joy Plenny Shake, vegan

Maaltijdshakes met alle essentiële voedingsstoffen (ook wel bekend als 'soylent') zijn de laatste tijd behoorlijk populair. Er zijn verschillende merken, zoals Jimmy Joy (vroeger Joylent), Jake Food en Eatnano. De meeste zijn vegan! Ik wilde dit al langer eens proberen, dus toen ik bij Spar zakken Jimmy Joy zag staan greep ik mijn kans. Er zijn verschillende smaken, zoals vanille, aardbei, banaan, chocolade en naturel.

In één verpakking zit voor 2100 kcal maaltijdshake, met 135 gram proteïne, 260 gram koolhydraten, 45 gram vet en minimaal 100% van de dagelijkse behoefte van alle essentiële voedingstoffen. De ADH die Jimmy Joy hanteert komt alleen niet helemaal overeen met de Nederlandse standaard. Er zit bijvoorbeeld iets minder calcium in dan wat het Voedingscentrum aanbeveelt. Ook wordt er geen rekening gehouden met verschillen in de ADH voor mannen en vrouwen.

Met de instructies op de verpakking kun je met de inhoud van een zak drie maaltijden van 700 kcal van maken. Dat is voor mij wat veel, en ik wil ook niet de hele dag op maaltijdshakes leven. Ik halveer dus het recept en maak kleinere porties.

Je doet het poeder en water in een fles of shaker en schudt ongeveer een minuutje tot het poeder goed is opgelost. Best makkelijk dus, en ook onderweg goed te maken als je water hebt. Dit spul lijkt me vooral handig voor mensen met een drukke baan, voor op reis en voor andere situaties waar het lastig is om een volwaardige vegan maaltijd te krijgen, zoals in het ziekenhuis.

De ingrediënten

Havermeel, Jimmy Joy vitamix (maltodextrine, natriumcitraat, zout, cholinebitartraat, calciumcarbonaat, magnesiumoxide, vitamine C, vitamine E, chroomchloride, niacine, vitamine A, natriumfluoride, pantotheenzuur, kaliumjodide, vitamine D3, vitamine B12, biotine, foliumzuur, vitamine K1, riboflavine, kopersulfaatmonohydraat, vitamine B6), sojameel, veganistische eiwit-mix (soja-eiwit, hennepeiwit, rijsteiwit, vanillesmaakaroma, zoetstof: sucralose), gemalen lijnzaad, vanillepoeder.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze shake best okay. Ik probeerde de vanillesmaak. Het poeder lost best goed op, maar drankje is wel behoorlijk dik en een beetje vezelig van textuur. Stel je een milkshake voor waar een flinke portie havermout doorheen geblend is. Het wordt lekkerder als je het een poosje laat staan zodat het poeder beter kan oplossen. Het is heel vullend, waardoor ik het niet zo snel kon opdrinken. Het is even wennen, maar uiteindelijk vond ik het best lekker en voor herhaling vatbaar.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze maaltijdshakes zijn online te bestellen en te koop bij sommige vestigingen van Spar en Jumbo. Een zak kost bij Spar 6 euro (dus 2 euro per 'maaltijd'). Als je online meerdere zakken tegelijk bestelt krijg je korting.

5 Reacties

Cathy op 25-10-2017 - 16:25

Hey Martine, Ik ben op zoek geweest naar deze shake, maar de Spar en de Jumbo hebben niets online staan. Volgens mij is deze alleen online te bestellen. En dan moet je dus minimaal 5 zakken afnemen.

Martine op 26-10-2017 - 11:20

Hoi Cathy, deze producten zijn alleen bij bepaalde filialen verkrijgbaar, niet bij allemaal. Ze staan ook niet op de websites van deze supermarkten. Je moet dus een beetje geluk hebben dat er bij jou in de buurt toevallig eentje zit die het verkoopt. Verder is het inderdaad alleen online te bestellen met 5 zakken tegelijk.

Ginio op 22-12-2017 - 20:13

Ben blij met de shake alleen heb ik èèn brandende vraag.. Waarom zit er natriumfluoride in ??

Lana op 12-1-2018 - 0:08

@Giono: Volgens het forum van Jimmy Joy zit er natriumfluoride in omdat het tandbederf voorkomt. (Echter is er onderzoek dat aantoont dat dit minimaal is) maar Jimmy Joy volgt de aanwijzingen van de WHO (World Health Organisation) die 3.5 mg fluoride per dag aanraden. Mensen lijken aan te nemen dat fluoride ongezond is of zelfs het risico op kanker vergroot echter is hier nog steeds geen bewijs voor althans voor mensen. Verschillende studies op ratten hebben aangetoond dat normale dosissen waarschijnlijk volledig veilig zijn en dat zelfs bij zeer grote dosissen er twijfel bestaat of het wel degelijk schadelijk is. Maar dit is niet verrassend aangezien bijna alles in grote hoeveelheden ongezond is: water, suiker, ... Mijn persoonlijke standpunt hierover is trouwens dat ik het liever niet heb in het product maar ik vind dit geen reden om het product niet te gebruiken.

Tamara op 16-1-2018 - 20:50

Bij ons ook nog niet in de buurt verkrijgbaar. Ik was/ben zeer tevreden over de shakes van Jimmy Joy maar onlangs kwam ik de daily shake van VidaNL.com tegen welke mijn interesse wekte. Bij het bezoeken van de website ben ik uit nieuwsgierigheid gaan bestellen en ik moet eerlijk bekennen dat ik overstag ben gegaan.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.