Japanse mochi

door onder Desserts
Kenmerken: , , , ,

Japanse mochi, veganMochi is een lekkernij uit Japan die wel wat weg heeft van petit fours. Ze worden gemaakt van een speciaal soort kleverige rijst. Er zijn allerlei varianten van, in alle kleuren van de regenboog en met verschillende vullingen, bijvoorbeeld van zoete rode bonenpasta of noten en zaden. Ze worden traditioneel vooral rond nieuwjaar gegegeten, maar ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Mochi zijn meestal vegan, al is het natuurlijk altijd verstandig om zelf nog even de ingrediënten te checken.

De ingrediënten

Maltose, kleefrijst poeder, rode bonen pasta, pinda pasta, sesampasta, suiker, aardappelzetmeel, pinda poeder, sesam, sorbinezuur.

Hoe smaakt het?

Mochi zijn zacht en een beetje veerkrachtig. Vanbinnen zijn ze een beetje kleverig, door de kleefrijst. Ze zijn behoorlijk zoet, en afhankelijk van de vulling smaken ze ook een beetje nootachtig. Heel anders dan we van Europese petit fours gewend zijn, maar wel erg lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze Japanse rijstcakejes bij Aziatische toko's. Voor een bakje met 6 Mochi (320 gram), betaal je ongeveer €2,50.

Schrijf een reactie