Italiano Siciliaanse dropstaafjes

door onder Snoep
Kenmerken: , ,

Italiano vegan dropstaafjesVegan drop is nog een beetje zeldzaam. Is er geen gelatine gebruikt, dan zit er vaak alsnog een laagje bijenwas overheen. Als je goed zoekt zijn er gelukkig toch wel wat lekkere dropjes te vinden. Deze dropstaafjes van Italiano zijn momenteel mijn favoriet.

De ingrediënten

Me­las­se, tarwebloem, sui­ker, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, glu­co­se­stroop, vol­le­dig ge­hard ko­kos­vet, kleur­stof E150c, zoet­hout­wor­te­lex­tract, na­tuur­lij­ke aro­ma’s, palm­olie.

Hoe smaakt het?

De dropjes zijn subtiel zoet met een fijne pure dropsmaak en ze hebben een stevige beet. Het is lekkere dooreetdrop, maar je kunt er wel genoeg op kauwen dat de zak niet in één keer leeg gaat. Ik ben fan!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze dropjes zijn te koop bij verschillende supermarkten. Ik heb ze in ieder geval al bij Dirk en Albert Heijn gezien, maar ze zijn niet bij ieder filiaal te vinden. Een zak met 250 gram kost ongeveer €1,30.

6 Reacties

Esther op 11-4-2015 - 9:44

Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker eens proberen! :D

Maaike op 29-3-2017 - 17:24

Ik was in de veronderstelling dat de 'gewone' Italiano (Original) ook vegan zijn! Weet je of dit klopt?

Martine op 30-3-2017 - 11:00

Hoi Maaike, hoogstwaarschijnlijk zijn die ook vegan ja. Ingrediënten: Suiker, glucosestroop, salmiakzout, zoethoutwortelextract, aroma, kleurstof karamel.

Starchild op 30-6-2018 - 18:23

Ik kom er net achter dat de Napolitaanse dropstaafjes van Italiano (mix-zak met salmiak-, drop- en karamelsmaak) gelatine in zit!

Martine op 1-7-2018 - 9:30

Klopt Starchild, alléén de Siciliaanse dropstaafjes zijn vegan.

Palma op 2-3-2019 - 21:28

Grinnik. ..vind net een recept voor dropsaus...😊 http://www.italianodrop.nl/dropsaus-van-italiano-siciliaanse-zachte-dropstaafjes

Schrijf een reactie