Incredible rauw vegan gehakt van Garden Gourmet

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Rauw vegan gehakt Garden Gourmet

Naast hun 'Incredible' rood vlees burger, maakt Garden Gourmet nu ook rauw vegan gehakt. Fijn om zelf gehaktballetjes van te maken of gewoon om te rullen. Het gehakt is eiwitrijk en bevat minder verzadigd vet dan het rauwe vegan gehakt van Naturli.

De ingrediënten

Water, soja-eiwit concentraat (23%), plantaardige oliën (raapzaad, kokosnoot), stabilisator (methylcellulose), natuurlijke aroma's, alcoholazijn, knoflookpoeder, zout, fruit- en plantenconcentraten (rode biet, wortel, paprika, zwarte bes), uienpoeder, gerstemoutextract, zwarte peper.

Incredible rauw vegan gehaktballen Garden Gourmet

Hoe smaakt het?

Dit gehakt plakt super goed, zodat je er heel makkelijk mooie stevige ballen of burgers van kunt maken (klik voor recept). De smaak lijkt echt op die van vlees. David vond het heel lekker, ik proefde zoals bij veel vegan rood vlees producten een klein bijsmaakje waar ik niet zo'n fan van ben. Als je soepballetjes wilt maken, zou ik ze apart bakken en vlak voor het serveren toevoegen, zodat ze niet uit elkaar vallen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit gehakt is te koop bij verschillende supermarkten, waaronder Albert Heijn en Deen. Een bakje met 200 gram kost € 3,49.

7 Reacties

Maartje op 3-10-2019 - 11:42

Jaaa deze heb ik gisteren gegeten en ik heb jouw gehaktballen recept gebruikt, vond ze superlekker. Ik ben normaliter geen fan van vegan vleesvervanger maar deze ga ik vaker eten bij een lekkere stamppot.

Cath op 5-10-2019 - 7:21

Met gerstemoutextract, dus jammer genoeg niet glutenvrij.

Martine op 5-10-2019 - 8:15

Je hebt helemaal gelijk Cath! Ik ga het aanpassen.

Andrea op 3-12-2019 - 23:28

Allereerst dank voor je geweldige site! Ik heb er al veel tips opgedaan. Vraagje: heb jij enig idee welk ingrediënt dat 'bijsmaakje' in vegan rauw gehakt en vegan rauwe burgers veroorzaakt? Bij mij lijkt het wel alsof ik er steeds gevoeliger voor wordt. Ik ruik het ook, en werd laatst bijna misselijk toen ik een pak rauw vegan gehakt open maakte. Bij 'gare' producten heb ik het nooit. Het is me dan ook nog nooit gelukt om een fatsoenlijke vegan gehaktbal te maken, ik ben zo langzamerhand in staat om de ballen uit die blikken met pindasaus van de AH te vissen en af te spoelen en op te bakken. :-) Ik vind het ook heel moeilijk de smaak/reuk te omschrijven, iets als met een roestige fiets door de hondenpoep rijden. Zou het een soort van ijzer-smaakstof kunnen zijn?

Martine op 4-12-2019 - 10:12

Hoi Andrea, interessant dat jij deze vreemde smaak ook proeft! Ik ken maar weinig mensen die hier last van hebben, maar het is een hele penetrante geur en smaak voor wie het wel proeft. Ik denk dat het inderdaad een soort ijzer-smaakstof is, maar ik weet ook niet exact wat. Bij het rauwe gehakt van Naturli proef ik het overigens niet. Voor gehaktballetjes vind ik Vegafit een fijne optie. Die zijn te koop bij grotere Albert Heijns en onder de naam Vegaland bij Vomar.

Tob op 9-12-2019 - 20:09

Waarom staat er Hache op de verpakking??

Martine op 12-12-2019 - 11:12

Hoi Tob, dit product wordt ook in Wallonië verkocht en haché is het Franstalige woord voor gehakt.

Schrijf een reactie