Incredible rauw vegan gehakt van Garden Gourmet

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Rauw vegan gehakt Garden Gourmet

Naast hun 'Incredible' rood vlees burger, maakt Garden Gourmet nu ook rauw vegan gehakt. Fijn om zelf gehaktballetjes van te maken of gewoon om te rullen. Het gehakt is eiwitrijk en bevat minder verzadigd vet dan het rauwe vegan gehakt van Naturli.

De ingrediënten

Water, soja-eiwit concentraat (23%), plantaardige oliën (raapzaad, kokosnoot), stabilisator (methylcellulose), natuurlijke aroma's, alcoholazijn, knoflookpoeder, zout, fruit- en plantenconcentraten (rode biet, wortel, paprika, zwarte bes), uienpoeder, gerstemoutextract, zwarte peper.

Incredible rauw vegan gehaktballen Garden Gourmet

Hoe smaakt het?

Dit gehakt plakt super goed, zodat je er heel makkelijk mooie stevige ballen of burgers van kunt maken (klik voor recept). De smaak lijkt echt op die van vlees. David vond het heel lekker, ik proefde zoals bij veel vegan rood vlees producten een klein bijsmaakje waar ik niet zo'n fan van ben. Als je soepballetjes wilt maken, zou ik ze apart bakken en vlak voor het serveren toevoegen, zodat ze niet uit elkaar vallen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit gehakt is te koop bij verschillende supermarkten, waaronder Albert Heijn en Deen. Een bakje met 200 gram kost € 3,49.

20 Reacties

Maartje op 3-10-2019 - 11:42

Jaaa deze heb ik gisteren gegeten en ik heb jouw gehaktballen recept gebruikt, vond ze superlekker. Ik ben normaliter geen fan van vegan vleesvervanger maar deze ga ik vaker eten bij een lekkere stamppot.

Cath op 5-10-2019 - 7:21

Met gerstemoutextract, dus jammer genoeg niet glutenvrij.

Martine op 5-10-2019 - 8:15

Je hebt helemaal gelijk Cath! Ik ga het aanpassen.

Andrea op 3-12-2019 - 23:28

Allereerst dank voor je geweldige site! Ik heb er al veel tips opgedaan. Vraagje: heb jij enig idee welk ingrediënt dat 'bijsmaakje' in vegan rauw gehakt en vegan rauwe burgers veroorzaakt? Bij mij lijkt het wel alsof ik er steeds gevoeliger voor wordt. Ik ruik het ook, en werd laatst bijna misselijk toen ik een pak rauw vegan gehakt open maakte. Bij 'gare' producten heb ik het nooit. Het is me dan ook nog nooit gelukt om een fatsoenlijke vegan gehaktbal te maken, ik ben zo langzamerhand in staat om de ballen uit die blikken met pindasaus van de AH te vissen en af te spoelen en op te bakken. :-) Ik vind het ook heel moeilijk de smaak/reuk te omschrijven, iets als met een roestige fiets door de hondenpoep rijden. Zou het een soort van ijzer-smaakstof kunnen zijn?

Martine op 4-12-2019 - 10:12

Hoi Andrea, interessant dat jij deze vreemde smaak ook proeft! Ik ken maar weinig mensen die hier last van hebben, maar het is een hele penetrante geur en smaak voor wie het wel proeft. Ik denk dat het inderdaad een soort ijzer-smaakstof is, maar ik weet ook niet exact wat. Bij het rauwe gehakt van Naturli proef ik het overigens niet. Voor gehaktballetjes vind ik Vegafit een fijne optie. Die zijn te koop bij grotere Albert Heijns en onder de naam Vegaland bij Vomar.

Tob op 9-12-2019 - 20:09

Waarom staat er Hache op de verpakking??

Martine op 12-12-2019 - 11:12

Hoi Tob, dit product wordt ook in Wallonië verkocht en haché is het Franstalige woord voor gehakt.

Minke op 26-1-2020 - 20:04

Dat bijsmaakje, kan dat niet gewoon rook-extract zijn? Zelf vind ik het een beetje rokerig smaken en kon het eerst ook niet thuisbrengen.

Martine op 27-1-2020 - 9:55

Ik denk van niet Minke, rooksmaak vind ik normaal gesproken heel lekker.

Ton op 1-2-2020 - 10:55

Gisteren dit product geprobeerd. Kan me niet voorstellen dat iemand die vreselijke geur als je het pakt opent kan missen. Zelfs een dag later zit dit nog in mijn geheugen. Met bakken verdwijnt het wel iets maar smakelijk wordt het er niet op. Voor mij komt het nog het dichts in de buurt van de geur van zo'n unox hamburger (is uiteraard niet vegan) uit een folie (lang geleden dat ik dat nog gegeten heb maar de geur herinnering blijft. Snap niet dat dit product op de markt is gebracht, nestle wil er schijnbaar niets van weten want een klachten website geeft een error.

Tessa op 12-3-2020 - 13:59

Hoi Ton, Wat ben ik blij om je bericht te lezen. Ik heb dit product ook rond die tijd geprobeerd. De geur was niet te doen, ik dacht dat het door mijn zwangerschap kwam, dus ben het gaan bereiden. Maar mijn vriend rook en proefde het ook. We hebben het in de prullenbak gedeponeerd en zijn afbak pizza's gaan eten. Het was een soort van chemische geur en smaak. Moeilijk uit te leggen!

Geert op 20-4-2020 - 18:29

Ik sluit me aan bij Tessa en Ton, de geur wordt erger naarmate je het vaker ruikt. Textuur is ok, smaakgewijs ook niet wat het moet zijn. Ik had twee porties en bij de tweede portie (voor morgen) de groenten en pasta er uit gehaald en de rest in de vuilbak. Ik ben tegen verspilling, maar die geur is echt vreselijk. De filetstukjes van Garden Gourmet hadden ook zo een licht vreemde bijsmaak, maar dat was nog acceptabel.

Niels van der Stappen op 30-6-2020 - 19:00

Ik heb geen last van de geur (voor mij ruikt het redelijk neutraal). Vanwege bovenstaande heb aan enkele balletjes wat (vlees-)kruiden toegevoegd; dat vond ik wel iets lekkerder dan de standaard balletjes. De volgende keer doe ik er misschien ook wat snippertjes ui doorheen. De balletjes zijn gemakkelijk te maken en je kunt er ook rolletjes en hamburgertjes van maken.

Sandra op 19-7-2020 - 19:49

Ik vind (ook)dat zowel de garden gourmet burger als de garden gourmet gehakt zurig ruikt en zurig smaakt. Miet ook veel boeren na eten. Iemand tips om de smaak weg te nemen? Ik heb al een combi met knoflook, ui, tomaat en tomatensaus geprobeerd. Smaak was iets beter, geur niet. Boeren ook niet...

Danny op 20-10-2020 - 22:01

Ik heb soepballetjes gerold en dan gebakken. Zou ze morgen voor het opdienen toevoegen aan de soep, maar vanwege de doordringende “chemische” geur ga ik het niet doen en ze wegkieperen. De geur blijft overigens ook aan mijn handen zitten (na het rollen van de balletjes) en is er met geen zeep af te krijgen. Spijtig.

Grey op 26-11-2020 - 13:53

Dit gehakt vandaag gekocht om er Zweedse gehaktballetjes van te maken, maar wat een penetrante geur komt hier van af! Ik geloof niet dat dit gezond kan zijn, dus heb het helaas moeten weggooien. Ik wil zelf kijken of ik langzaam minder vlees kan gaan eten, maar dit is absoluut geen goede kennismaking met een vleesvervanger en bovendien ook nog erg prijzig. Ik heb al 3 keer mijn handen gewassen, maar de geur verdwijnt niet.

Martine op 5-1-2021 - 17:39

Hoi Grey, wat jammer dat je zo'n slechte ervaring had met dit gehakt. Ik ruik zelf ook een vreemde geur bij dit product. Ik hoop dat je vleesvervangers nog een kans wilt geven, want er zijn nog heel veel opties die wél echt lekker zijn.

Shanna op 18-2-2021 - 16:03

Heb je toevallig enig idee welke rauwe vegetarische gehakt ook geschikt is voor een ovenschotel? Dus geen lasagne schotel, maar bv gehaktbrood, of frikadel pan? Dat moet er minstens 35 minuten in, en vraag me af of de vegetarische opties daarvoor geschikt zijn.

Martine op 18-2-2021 - 20:57

Hey Shanna, Ik denk dat alle soorten rauw vegan gehakt daar wel geschikt voor zijn.

Renate op 23-2-2021 - 13:43

Deze soort vond ik echt heel smerig ruiken. Die hoef ik echt niet meer!

Schrijf een reactie