Iglo groentesticks

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Iglo groentesticks, vegan

Iglo is nou niet bepaald een bedrijf wat ik associeer met vegan producten, maar toch maken ze deze 'groentesticks' die helemaal vegan zijn! Dit product is eerder een snack dan een echte een 'vleesvervanger', omdat er niet zo veel eiwit in zit. Ik zou ze dus niet iedere dag van de week eten, maar ze zijn wel leuk voor de afwisseling.

De ingrediënten

Groen­ten 42% (mais, wor­te­len, erw­ten), wa­ter, pa­neer­meel, koolzaadolie, aard­ap­pel­vlok­ken, tar­wemeel, aard­ap­pel­zet­meel, zout, spe­ce­rij­en, rijst­zet­meel.

Hoe smaakt het?

Ik vond deze groentesticks best wel lekker. Ze hebben een subtiel hartig uiensmaakje. Ze zijn een beetje aan de zachte kant, maar door het gepaneerde korstje en de stukjes maïs en doperwtjes hebben ze toch wat beet. Ik denk dat de meeste kinderen deze sticks erg lekker zullen vinden, en voor volwassenen smaken ze lekker nostalgisch.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze sticks zijn onder andere te koop bij grotere filialen van Albert Heijn, bij de diepvriesproducten. Een pakje met 12 sticks kost €2,49. Dat is voldoende voor 3-4 personen.

8 Reacties

ramona op 16-8-2016 - 17:12

Deze vind ik heerlijk. Maar jij en ik hebben echt hele andere porties geloof ik, ik vond het genoeg voor 1,5 keer ongeveer..... (maar ik ben ook een grote eter)

Martine op 16-8-2016 - 18:49

Haha, het hangt ervan af wat je erbij eet denk ik. Wij aten ze met een grote portie ovenfrietjes en bloemkool met saus. Echte Hollandse aardappels, groente en 'vlees' (lees: extra groente).

Gülbahar op 22-10-2016 - 1:09

Deze website is geweldig. Ik ben vegetarier naar vegan gegaan, wat een opties en keuzes zijn er allemaal er gaat gewoon een nieuwe wereld voor je open. En voor de luie koker zijn er zelfs zo veel opties als vegan. Mijn complimenten.

Martine op 24-10-2016 - 9:22

Fijn om te horen Gülbahar! Veel plezier met het ontdekken van alle lekkere vegan producten :)

Sands op 21-6-2018 - 14:58

Haal die iglo groentesticks maar van uw website Albert Hein heeft ze niet meer in het assortiment.

Martine op 21-6-2018 - 15:50

Hoi Sands, dankjewel voor het laten weten. Producten verwijderen van de website doe ik eigenlijk nooit, want het is juist interessant om de geschiedenis van een product te kunnen volgen. Deze sticks zijn al eerder een poosje weggeweest en toen kwamen ze toch weer terug.

Yara op 11-2-2019 - 21:48

Heel jammer dat het weg is van de schappen. Ik genoot er namelink van.. Wat is er gebeurd met dit product? Wanneer komt het terug? Jammer dit..

Anneke op 26-5-2020 - 14:52

Ze zijn wel weer bij de ah te koop. Althans bij de ah XL hier in de buurt. De verpakking ziet er wel anders uit.

Schrijf een reactie