Honig mix voor Napolitaanse lasagne

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: ,

Honig mix voor Napolitaanse lasagnesaus, veganDeze lasagne mix van Honig is toevallig helemaal vegan! Zelf lasagne maken is niet moeilijk, maar voor beginnende vegan keukenprinse(sse)n is een beetje hulp best fijn. Ook als je haast hebt, of in een vreemde keuken moet koken waar je niet al je favoriete ingrediënten bij de hand hebt, is het makkelijk als de basis gewoon in een doosje zit.

Je kunt het recept op de verpakking makkelijk vegan maken met vegagehakt of sojabrokjes, ongezoete sojamelk en vegan kaas zoals Wilmersburger. Als je geen vegan kaas hebt, kun je een korstje maken van geroosterd paneermeel met kruiden. De spekblokjes kun je eventueel weglaten, maar het is wel lekker om er bijvoorbeeld gerookte tofu of vegan spekblokjes van de Vegetarische Slager door te doen. Als je een voorgesneden (diepvries) groentemix gebruikt kan deze lasagne binnen 20 minuten in de oven staan

De ingrediënten

Honig lasagne, veganZet­meel, to­maat 19%, tarwebloem, sui­ker, zout, glu­co­se­stroop, krui­den (knof­look, pe­ter­se­lie, bies­look, ma­jo­raan, ba­si­li­cum, ore­ga­no, tijm), bouil­lon­poe­der (soja), spe­ce­rij­en (pe­per, pa­pri­ka­poe­der), kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), gist­ex­tract.

Hoe smaakt het?

Deze mix geeft je lasagne die echte 'Honig' smaak. Je proeft duidelijk dat het met een mix uit een pakje gemaakt is. Je moet ervan houden, maar het is het heel nostalgisch Hollands. Best leuk voor de afwisseling. Door de sojamelk is de saus lekker romig. Het is wel een beetje aan de zoute kant.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze mix bij de meeste A-merk supermarkten. Een verpakking voor 3-4 personen kost ongeveer €1,40.

2 Reacties

Paula B op 16-11-2015 - 23:52

I love this page! It's so helpful! :D Thank you for the awesome initiative! I'll definitely try this lasagna mix.

Martine op 17-11-2015 - 8:15

Thanks Paula! So nice to know our page is helpful and well used.

Schrijf een reactie