Honig mix voor kip Hawaï

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , ,

Honig mix voor kip Hawaii, veganAls je het druk het is het soms fijn als de basis voor je maaltijd gewoon in een doosje zit, en je lekker simpel de instructies op het pakje kunt opvolgen. Voor die momenten vind ik de maaltijdmixen van Honig erg handig. Deze mix voor kip Hawaii heeft het keurmerk van de Vegetariërsbond, wat betekent dat de e-nummers en het aroma niet van vlees afkomstig zijn.

Vervang de kipfilet door een potje seitan of plantaardige kipstukjes zoals die van Vivera of de Vegetarische slager en je tovert in een handomdraai een fijne vegan maaltijd op tafel!

De ingrediënten

Sui­ker, zet­meel, groen­ten (ui, to­maat), zout, spe­ce­rij­en (gem­ber­wor­tel, kur­ku­ma, ka­neel, pa­pri­ka­poe­der, pe­per, cay­en­ne­pe­per), ta­ma­rin­de, smaak­ver­ster­kers (E621, E627, E631), gist­ex­tract, rijs­te­bloem, voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), krui­den (ko­ri­an­der, la­os, pe­ter­se­lie), palm­vet, mal­todex­tri­ne, aro­ma's (be­vat­ten mosterd), kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract)

Hoe smaakt het?

Met deze mix maak je een lekkere saus met een licht kruidige zoetzure smaak. Ik heb er wel twee keer zo veel groente door gedaan als op de doos staat, want 1 prei, 1 paprika en een blikje ananas voor vier personen vind ik erg weinig. Ik had daardoor wat minder rijst nodig. Met deze aanpassing vonden David en ik het allebei een prima maaltijd.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze mix bij de meeste A-merk supermarkten. Een verpakking voor 4 personen kost ongeveer €1,10.

4 Reacties

Wils op 10-1-2016 - 12:08

top ! dank je wel.

Martine op 10-1-2016 - 16:53

Fijn dat je er blij mee bent!

Sanne op 21-1-2016 - 19:38

Ah, jouw blog blijft geweldig. Wat grappig ook, dat zo'n mix voor kip gewoon vegan is! Super chill. Liefs

Martine op 21-1-2016 - 20:06

Thanks! Leuk hè, ik heb nog veel meer vegan Honig pakjes gevonden, dus ik ga ze allemaal een keer uitproberen :D

Schrijf een reactie