Honig maaltijdsoep mixen

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: ,

UPDATE: eerder dacht ik dat de de erwtensoep, bruine bonensoep en minestrone van Honig vegan zijn, maar mogelijk bevat het aroma toch vleesbouillon. Honig wil of kan hier momenteel niet meer informatie over geven. De tomatensoep op de foto heeft het keurmerk van de Vegetariërsbond, dus die bevat zeker weten geen vleesaroma en is daarom hoogstwaarschijnlijk vegan.

Honig Tomatensoep, veganHonig maakt verschillende vegan poedermixen voor soep. Het is natuurlijk prima mogelijk om soep te maken zonder mix, maar ik vind het ook wel eens fijn om zo'n pakje uit de kast te trekken.

Een pakje is genoeg voor ongeveer 1 liter soep. Je moet er zelf water, soepgroente en eventueel vegan worst of een andere vleesvervanger aan toevoegen. Het is dan genoeg voor drie à vier personen. Ik heb er alleen soepgroente door gedaan, want we aten er zelfgemaakte worstenbroodjes bij.

De ingrediënten

Tomatensoep: bouil­lon (so­ja), to­maat 24%, zet­meel, ui, sui­ker, tar­we­bloem, zout, ge­hard palm­vet, krui­den (lau­rier, pe­ter­se­lie), smaak­ver­ster­kers (E621, E627, E631), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract), spe­ce­rij­en (pe­per, pa­pri­kapoeder, foe­lie), palm­vet.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze soepmixen zijn bij verschillende supermarkten te koop. Bij Albert Heijn kost een pakje tomatensoep 99 cent.

Schrijf een reactie