Honig kip tandoori mix

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: ,

Honig kip Tandoori mix, veganDeze kruidenmix voor kip tandoori van Honig is helemaal vegan. Er staat een keurmerk van de Vegetariërsbond op, wat betekent dat er geen vleesextract in het aroma zit en dat de e-nummers plantaardig zijn. Je kunt het recept op de doos makkelijk veganiseren met kipstukjes, mock duck of seitan voor de kip en sojayoghurt in plaats van crème fraîche.

De ingrediënten

Sui­ker, spe­ce­rij­en (pa­pri­ka­poe­der, kur­ku­ma, ko­mijn­zaad, foe­lie, ker­rie, pe­per, cay­en­ne­pe­per), zout, rijs­te­bloem, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, smaak­ver­ster­kers (E621, E627, E631), zet­meel, gist­ex­tract, aro­ma's (be­vat­ten mosterd), krui­den (ko­ri­an­der, la­os), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), palm­vet, mal­todex­tri­ne, kleur­stof (pa­pri­ka-ex­tract).

Hoe smaakt het?

David en ik vinden deze mix allebei best wel fijn. De saus is lekker kruidig en een beetje romig door de sojayoghurt die erdoor gaat. Ik gebruik het liefst mock duck uit een blikje van de toko in plaats van kip, maar met een andere vleesvervanger smaakt het ook prima.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze mix bij de meeste A-merk supermarkten. Een verpakking voor vier personen kost ongeveer €1,10.

4 Reacties

Elbrich op 21-2-2016 - 18:47

Hahaha, na de currypasta heb ik heel toevallig afgelopen week deze tandoori ook gemaakt. Met kipstukjes van vivera en sojayoghurt van AH (mijn favoriet). Lekker met broccoli en basmatirijst.

Martine op 22-2-2016 - 9:21

Leuk Elbrich! Fijn dat het lekker was.

Eline op 7-3-2017 - 13:46

E631 is niet vegan!

Martine op 7-3-2017 - 14:26

Hoi Eline, E631 kan zowel dierlijk als plantaardig zijn. In dit product is het vegan. De vegan variant wordt gemaakt door bacteriële fermentatie van suiker. De dierlijke variant wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt. http://www.food-info.net/nl/e/e631.htm

Schrijf een reactie