Hobelz boterhamworst

door onder Broodbeleg, Vleesch
Kenmerken: , , ,
Hobelz worstplakjes, vegan

Ik bestelde een groot pakket vegan goodies bij de webwinkel Boutique Vegan, en daar zat onder andere deze vegan boterhamworst van het merk Hobelz bij. De worstjes en worstplakjes van dit merk zijn mijn absolute favoriet van alle vegan worstproducten die ik tot nu toe geproefd heb. Bovendien zijn de producten van Hobelz ook nog heel voordelig geprijsd. Voor zover ik weet zijn ze niet in Nederlandse winkels te koop, maar hopelijk gaat dat nog veranderen.

De ingrediënten

Rustical: water, soja-proteïne isolaat (12,5%), plantaardige olie, gluten, gemodificeerd zetmeel (mais), specerijen, aroma, zout, geleermiddel: carrageen, knoflook, ui, karamel E150d.

Olive: water, soja-proteïne isolaat (12,5%), plantaardige olie, gluten, gemodificeerd zetmeel (mais), geleermiddel: carrageen, specerijen, aroma, zout, gemarineerde groene olijven.

Pfeffer: water, soja-proteïne isolaat (12,5%), plantaardige olie, gluten, gemodificeerd zetmeel (mais), geleermiddel: carrageen, specerijen, aroma, zout, gemarineerde groene peper.

Hoe smaakt het?

De textuur van deze worstplakjes doet me sterk denken aan de plakjes van Tivall, waar helaas kippenei in zit. Echt knap van Hobelz dat het zo lukt om zo'n goede boterhamworst-achtige textuur te maken zonder ei.

Er zijn drie smaken Hobelz worstplakjes: rustiek, olijf en peper. De rustiek smaakt naar een hele milde salami. De varianten met olijven en groene peper zijn meer zoals traditionele boterhamworst, met een subtiele hartige smaak. De rustiek en peper vind ik zo lekker dat ik af en toe stiekem een plakje los opsnoep.

Wat kost het en waar is het te koop?

Een pakje van 100 gram kost 1,49. Daarmee is Hobelz ook nog eens één van de goedkoopste merken vegan boterhamworst. Als een Nederlandse winkel dit gaat verkopen wordt ik een vaste klant (voor zover ik dat nog niet ben)!

6 Reacties

Sabrina Peeters op 29-1-2016 - 15:33

Ik lees er misschien overheen maar in welke winkel in DE is deze te koop? Groetjes Sabrina

Martine op 29-1-2016 - 15:39

Bij verschillende biowinkels en supermarkten (ik ben te weinig in Duitsland om precies te weten welke) en online onder andere bij Boutique Vegan (dat is waar ik ze bestel).

Anoniem op 2-8-2016 - 14:06

Van de week heb ik de Olive variant gekocht bij Vegabond in Amsterdam. De prijs ben ik helaas vergeten en heb niet gekeken of ze ook de andere smaakvarianten verkopen. Erg lekker inderdaad, naar mijn mening zelfs nog beter dan de boterhamworst van de Vegetarische Slager.

Martine op 2-8-2016 - 15:22

Tof dat ze deze nu ook bij Vegabond hebben! Dat wist ik nog niet.

Els op 5-2-2017 - 20:59

Heavenly Cupcakes in Rotterdam had ze vandaag in de koeling, pakje gekocht, ben benieuwd. Leuke site is dit trouwens.

Martine op 6-2-2017 - 10:38

Oh, goed om te weten dat ze daar te koop zijn. Dankjewel voor de tip!

Schrijf een reactie