Het Zaanse Bakkertje / veganbakery.nl

door onder Brood en zo
Kenmerken: 

Vegan producten van het Zaanse Bakkertje

Er is een klein wonder gebeurd. Een paar maanden geleden vroeg een enthousiaste veganist aan Het Zaanse Bakkertje hier in de buurt of ze misschien ook iets voor veganisten wilden bakken (thanks Hüseyin!). Bij de bakkers ging een lampje branden, en al snel hadden ze vegan gevulde koeken gemaakt en nog een paar andere heerlijke dingen. We hebben toen flink reclame voor ze gemaakt op social media en veganisten uit de wijde omtrek gingen erheen om lekkers te kopen.

Omdat het zo'n succes was werd het vegan assortiment snel uitgebreid. Inmiddels maken ze behalve gevulde koeken ook vegan croissants en kaascroissants, krentebollen, sausijzenbroodjes, kaas-uienbrood, pizzabrood, muffins, appeltaart rondo's, bladerdeeg snacks met zoete aardappel en nog veel meer. Helemaal onverwacht hebben we nu dus een super fijne vegan friendly bakkerij in de Zaanstreek! Ze hebben bovendien een webwinkel waar je vanuit heel Nederland kunt bestellen. Naast de lekkernijen zijn ook veel van de gewone broden in de winkel zijn veganistisch, wat duidelijk staat aangegeven met een groene V+ op de naambordjes. Het personeel is super vriendelijk, en ze staan ook heel erg open voor nieuwe suggesties voor vegan producten.

De ingrediënten

Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik natuurlijk goed uitgezocht of de producten van Het Zaanse Bakkertje echt helemaal vegan zijn. Ik heb ze in het begin zelfs een beetje op weg geholpen met het vinden van de ingrediënten. Ze hebben Wilmersburger kaas voor hun vegan croissants en broden en gebruiken volledig veganistische margarine zonder vitamine D3. Verder letten ze ook heel goed op dat ze geen dierlijke producten gebruiken. Je kunt dus met een gerust hart genieten van je aankopen.

Vegan appelcroissants van het Zaanse Bakkertje

Hoe smaakt het?

Alle vegan producten van Het Zaanse Bakkertje zijn super lekker! Zelf houd ik het meeste van de hartige baksels zoals de kaascroissants, pizzabroden en pestobroodjes, maar ook hun gevulde koeken hebben een plekje in mijn hart veroverd. De zoete producten zijn niet overdreven zoet, wat ik persoonlijk heel prettig vind. Ik kan nog steeds bijna niet geloven dat al deze dingen er nu zomaar ineens zijn, echt super tof. De toekomst is plantaardig en plantaardig is de toekomst!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze producten zijn te koop in de winkel in Zaandijk (een kwartiertje met de auto of trein vanaf Amsterdam), maar je kunt de ook thuis laten bezorgen met de webwinkel op veganbakery.nl. Als je zelf naar de bakkerij gaat kun je dat het beste op vrijdag of zaterdag doen, want dan hebben ze de meeste vegan producten. Als je zeker wilt weten dat bepaalde producten er zijn als je komt, is het slim om van tevoren een bestelling door te geven. De prijzen van de producten variëren tussen de €1,25 en €2,50 per stuk. Voor al het lekkers op de foto bovenaan was ik in totaal ongeveer 15 euro kwijt.

7 Reacties

Framboos op 24-6-2016 - 11:06

Wow!

Marianne op 24-6-2016 - 19:40

Geweldig! Kan ik eindelijk trakteren op mijn werk zonder een heel weekend in de keuken te moeten staan. Hopelijk komen er ook taarten en petit fours en zo. Ik heb me al aangemeld via de link.

Anja op 26-6-2016 - 8:46

Super, hoop dat ze gauw door het hele land leveren.

Yvonne op 26-6-2016 - 14:26

dat is leuk nieuws! Ben pas vegan en woon in Spijkenisse maar de bakker zit als ik goed zie bij mn zoon op de hoek! Binnenkort eens naartoe, vind jullie site s geweldig trouwens (:

Martine op 26-6-2016 - 14:33

Dankjewel Yvonne! Lekker met je zoon vegan croissantjes eten :-)

Maaike op 3-7-2016 - 10:27

Wow, wat tof hoe dit gegaan is! Bestellingen door t hele land klinken goed, Zaandijk is best ver vanaf Groningen ;) Er komt hier wel een vegan supermarkt, misschien iets regelen tussen de bakker en de winkel?

Annemarie op 9-5-2021 - 12:52

Deze producten blijven zó goed. Fantastisch hoe dit gegaan is. Was gisteren bij V markt in Arnhem en daar werd ook veel verkocht van Vegan Bakery. Heel leuk!

Schrijf een reactie