Hela dressing

door onder Sauzen
Kenmerken: , , , , ,
Hela mosterd-dille dressing, vegan

Het is heel makkelijk om zelf dressings te maken van bijvoorbeeld olijfolie, azijn, mosterd, pesto, vegan mayonaise of sojayoghurt, maar het is ook wel eens fijn om gewoon een kant en klaar flesje open te draaien. Deze mosterd-dille dressing van Hela is een favoriet hier in huis. Hela maakt nog veel meer vegan dressings, maar helaas zijn ze niet overal verkrijgbaar.

De ingrediënten

Sui­ker, mos­terd 29% (wa­ter, mos­terdzaad, na­tuur­azijn, zout, krui­den en spe­ce­rij­en, sui­ker), zon­ne­bloem­olie, wa­ter, azijn, dil­le 0,44%, ver­dik­kings­mid­del (xan­thaan­gom).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze dressing erg fijn, vol van smaak en lekker romig. Hij is een beetje aan de zoete kant, ik heb mijn dressings liever wat zuurder.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze dressing is in ieder geval verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn, maar hij is vast ook wel bij andere supermarkten te koop. Je kunt de dressings ook bestellen op de website van Hela zelf. Een flesje met 250 ml kost €1,75. Ze zijn ook in grootverpakking verkrijgbaar bij horeca groothandels.

4 Reacties

Framboos op 12-7-2015 - 7:48

't Is ook te koop bij de Jumbo. Zodra ik het een paar keer gebruikt heb gooi ik wat appelciderazijn bij de fles in. Dan wordt het minder zoet en ook iets dikker.

Martine op 14-7-2015 - 11:49

Goeie tips, dankjewel!

Karin op 7-2-2016 - 19:12

Smaakt heerlijk deze dressing...

Petra op 7-2-2016 - 19:15

Ook lekker als dip met een stukje pittige kaas

Schrijf een reactie