Heksehyl drop

door onder Snoep
Kenmerken: , ,

Heksehyl drop, veganIk weet niet hoe vaak ik al op de verpakking van Heksehyl dropjes heb gekeken of ze niet toevallig vegan zouden zijn, maar er zat altijd gelatine in. Ik was vroeger altijd dol op deze dropjes. Ik had me er al bij neergelegd dat ik ze niet meer kon eten, maar blijkbaar moet je nooit de hoop verliezen, want sinds kort zijn ze heel onverwacht ineens toch vegan geworden! De gelatine is vervangen door arabische gom en Toms heeft bevestigd dat de overige ingrediënten ook helemaal vegan zijn. Let wel op dat er nog oude verpakkingen met gelatine in de winkels kunnen liggen.

De ingrediënten

Suiker, glucose-fructosestroop, rietsuikerstroop, tarwemeel, dropextract 3%, ammoniumchloride 3%, gemodificeerd maïs- en aardappelzetmeel, geheel gehard plantaardig vet (palmpit, kokos), verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), vochtvasthouder (glycerol), zout, aroma.

Hoe smaakt het?

Deze dropjes zijn verslavend lekker. Het buitenste laagje is zoet en chewy en binnenin zit een heerlijk zoute zachte salmiakvulling. Echt een aanrader!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze dropjes bij verschillende A-merk supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn. Een zak met 300 gram kost ongeveer €1,60.

9 Reacties

Marijke Mollema op 22-3-2016 - 15:01

Ik keek net op de website van Jumbo en daar is het dus nog niet op aangepast. Er staat nog steeds gelatine jammer genoeg.

Martine op 22-3-2016 - 15:04

Ja, het duurt vaak heel lang voordat ingrediënten op de website aangepast worden. Bij AH staat er ook nog gelatine op de website. In de winkels liggen ondertussen denk ik overal wel de nieuwe verpakkingen met vegan ingrediënten.

November op 22-7-2016 - 13:44

Er zit glycerol in de heksenhyl; heb je info over de oorsprong hiervan? Want dit kan dierlijk vet zijn...

Martine op 22-7-2016 - 14:14

Hoi November, zoals ook in het artikeltje staat heb ik dit nagevraagd bij de fabrikant en ze geven aan dat alle ingrediënten helemaal vegan zijn. Glycerol wordt tegenwoordig sowieso bijna niet meer van dierlijk vet gemaakt.

Johan op 13-8-2016 - 9:03

Precies hetzelfde: wilde ze ook 'altijd' hebben maar gelatine is no-go. En toevallig vandaag weer eens gekeken en potverdrie: geen gelatine meer in de ingrediëntenlijst. Top! Mogen ze wel mee pronken voorop de zak.

Marian op 19-3-2017 - 17:48

Deze is bij AH zo te zien nu ook vegan. De zoete (nog) niet. https://www.ah.nl/producten/product/wi192575/heksehyl-weerwolvendrop-zoet

Martine op 19-3-2017 - 20:40

Hoi Marian, alle soorten heksehyl drop zijn inmiddels vegan volgens mij. De informatie op de AH site is vaak niet up to date.

Renate op 14-7-2017 - 22:26

Hoi Martine! Interessante post, zeker voor een beginnend vegan zoals ik! Beetje off-topic, maar weet jij toevallig of Dubbeldekkers en Zacht Wagens van AutoDrop vegan zijn? Ben hier dol op maar kan er niet uitkomen of ze nou vegan zijn of niet. Hoor graag jouw advies hierover! Thanks!

Martine op 15-7-2017 - 8:10

Hoi Renate, zo te zien bevatten deze dropjes varkensgelatine. Ze zijn dus niet vegan helaas.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.