Heksehyl carameldrop

door onder Snoep
Kenmerken: ,

Heksehyl carameldropjes, veganDe gewone Heksehyl dropstaafjes Weervolvendrop en Trollendrop waren al langer vegan, maar nu heeft Toms ook twee nieuwe smaken, carameldrop en mintdrop, die ook vegan zijn. Ze hebben bevestigd dat hun dropjes helemaal plantaardig zijn, inclusief de vetzuren. Ik probeerde de carameldrop.

De ingrediënten

Suiker, glucose-fructosestroop, tarwemeel, gemodificeerd mais- en aardappelzetmeel, ammoniumchloride 3,3%, geheel gehard plantaardig vet (palmpit, kokos), dropextract 2,3%, verdikkingsmiddel (Arabische gom), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), vochtvasthouder (glycerol), aroma, zout.

Hoe smaakt het?

Deze snoepjes hebben een fijne zachte beet en een heel aparte smaak: zoete karamel aan de buitenkant met een zoute salmiakvulling. Leuk om weer eens wat anders te proeven dan het standaardsnoep!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze snoepjes zijn te koop bij Albert Heijn. Ik betaalde €1,75 voor een zakje van 300 gram.

3 Reacties

Bart op 23-11-2017 - 8:30

De smaak is inderdaad apart, als in "niet zo lekker" (hoewel smaken verschillen!). Ik zou ze niet nog eens kopen (maar heb de zak toch maar leeggegeten, haha!). De variant met mintsmaak vind ik wel heel lekker maar ook die is apart te noemen dus zal niet bij iedereen in de smaak vallen...

Patrick op 30-5-2018 - 18:22

Trollendrop vegan? Zover ik weet waren die helaas niet vegan :(. Volgens mij zat er iets in van bijenwas.

Martine op 31-5-2018 - 9:29

Hoi Patrick, in de trollendrop zit carnaubawas. Dat is plantaardig. De trollendrop is dus echt vegan.

Schrijf een reactie