Healthy Planet gehaktballen

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,

Healthy Planet gehaktballen, veganDeze gehaktballen van Healthy Planet doen wat mij betreft niet onder voor hun dieronvriendelijke broertjes. De ballen zijn gemaakt van een mengsel van tarwe- en soja-eiwit. Van dit merk zijn er ook hele lekkere 'kip'filets, Wiener schnizels en gyros te koop.

De ingrediënten

Water, tarwe-eiwit 24%, soja-eiwit 9%, zonnebloemolie, sojasaus (water; sojabonen; zeezout; tarwe), tofu (sojabonen; water; stremsel: magensiumchloride en calciumsulfaat), havervlokken, Geroosterde uien (uien; palmolie; tarwemeel; zout), tomatenpuree, uien, specerijen, zeezout, gist, kruiden, selderij.

Hoe smaakt het?

De gehaktballen hebben een lekker stevige beet. Net als vleesballen bestaan ze uit op elkaar gedrukte korreltjes gehakt. Ze smaken zoals een gehaktbal hoort te smaken. Ik weet niet of je er echt vleeseters mee om de tuin zou kunnen leiden, maar onze omnivore familie eet ze in ieder geval met veel smaak op.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze gehaktballen zijn te koop bij Ekoplaza. Ze zijn ook bij andere biowinkels te koop onder het merk Viana. Een doosje met twee grote ballen kost €3,69. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar voor een lekkere traktatie af en toe heb ik het er graag voor over.

Schrijf een reactie