Harde kazen van No Muh

door onder Kaas
Kenmerken: , , , , ,

No Muh kaas, veganVegusto is een Zwitserse producent die hoge kwaliteit kaas- en vleesvervangers maakt. No Muh is hun kaasmerk. Ze hebben verschillende smeltende en harde kazen. Van de harde kazen vind ik deze kruidenkaas en pittige kaas het lekkerst.

De ingrediënten

Kruiden: water, plantaardige oliën en vetten (niet gehard), aardappelzetmeel, rijstmeel, amandelpasta (100% amandel), steenzout, kruiden en kruidenextracten (2,2%), carrageen, specerijenen, edelgist, melkzuur (plantaardig), kleurstof: beta-caroteen.

Pittig: water, plantaardige vetten en oliën (niet gehard), aardappelzetmeel, edelgist, rijstmeel, amandelpasta (100% amandel), steenzout, specerijen, aroma's (plantaardig), carrageen, melkzuur (plantaardig).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze kazen erg lekker, ze doen me denken aan de bijzondere kaasjes die ik vroeger wel eens als tractatie bij de kaasboer kocht. Ze zijn een beetje kruimelig van textuur en smelten niet zo goed, dus ze zijn vooral geschikt om koud aan gerechten toe te voegen. De kruidenvariant heeft een vrij milde smaak, een beetje zoals Emmentaler kaas. De kruiden zijn niet overheersend. Ik vind deze heel lekker om geraspt of in blokjes over de risotto of pasta te strooien. De pittige variant lijkt op een oude goed gerijpte kaas. Ik gebruik deze als alternatief voor Parmezaanse kaas.

Wat kost het en waar is het te koop?

No Muh kazen zijn te koop bij sommige biowinkels en vegan specialiteitenwinkels. Ik koop ze meestal bij de Natuurwinkel Zaandam of de Biomarkt op de Weteringschans in Amsterdam. Je kunt ze ook bestellen bij Veggiedeli. Een pakje van 200 gram kost ongeveer €6,50. Dat is niet goedkoop, maar als je van bijzondere kaasjes houdt is het echt de moeite waard.

4 Reacties

Sanne op 14-4-2016 - 15:38

Super leuk! En wat is het toch heerlijk dat als ik op veganistische dingen googel, ik vaak op jouw website terecht kom :). Ik weet niet of je het al weet, maar ik eet dus weer veganistisch! Sinds januari :) en het voelt beter dan ooit en ik ben zo blij dat het nu ook goed gaat samen met m'n vriend. Je had toen geloof ik nog gereageerd op m'n blog toen ik een stuk schreef over weer vega eten :). Maar het vega eten was gewoon niet fijn.. en het vegan eten is gewoon super fijn! Liefs

Astrid op 19-12-2016 - 18:51

No muh wordt sinds kort ook verkocht bij CRUDO in Nijmegen!

Patrick op 12-10-2017 - 15:12

Het is zelfs nog goedkoper dan een pak Tempo zakdoekjes (tisseudoos) bij de Coop. Zo'n doos met 80 doekjes was serieus, schrik niet: €7,99! :o Die doos tisseus heb ik maar niet betaald, kan je beter aan deze kaas besteden dat geld.

Natascha op 16-2-2018 - 12:02

Heel erg goed merk. Ook de kaasfondue en de kaassaus zijn erg lekker. https://www.vmarktutrecht.nl/zoeken.html?q=vegusto

Schrijf een reactie