HAK bonenschotels

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , ,
HAK bonenschotel, vegan

UPDATE: de chili con carne schotel bevatte vroeger vleesaroma, maar dat is nu vervangen door een vegan alternatief, waardoor ook dit product nu helemaal vegan is. Top!

HAK maakt een vegan Mexicaanse bonenschotel. In de bereidingsinstructies staat dat je er gehakt aan moet toevoegen, maar dat kan natuurlijk gewoon vegan gehakt zijn. Bijna alle soorten vegetarisch gehakt zijn gelukkig vegan. De bonenschotels worden verkocht in kleine éénpersoons potjes van 360 gram en grote tweepersoons potten van 700 gram. Je hoeft de bonenschotels alleen maar op te warmen en er gehakt bij te doen, dus ze zijn lekker makkelijk als je geen zin hebt om te koken. Wij eten ze graag met wraps, maar met rijst of andere granen smaken ze ook goed.

De ingrediënten

Mexicaans: kid­ney­bo­nen 33%, wa­ter, groen­ten in wis­se­len­de ver­hou­din­gen 28% (ro­de pa­pri­ka, ma­ïs, ui, groe­ne pa­pri­ka), to­ma­ten­pu­ree, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, aro­ma's, sui­ker, zout.

Chili con carne: brui­ne bo­nen 35%, wa­ter, groen­ten in wis­se­len­de ver­hou­din­gen 26% (wor­tel, ui, groe­ne pa­pri­ka, ro­de pa­pri­ka, tui­n­erw­ten), to­ma­ten­pu­ree, na­tuur­lij­ke aro­ma's (VLEES!), ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, sui­ker, zout, voe­dings­zuur (ci­troen­zuur).

Hoe smaakt het?

Deze bonenschotels zijn duidelijk aangepast aan een Hollandse smaak. Ze zijn mild gekruid en helemaal niet pittig. De bonenschotels zijn dus niet authentiek Mexicaans, maar ik vind de smaak best okay, zeker voor een makkelijke opwarm-maaltijd.

Wat kost het en waar is het te koop?

De bonenschotels zijn bij veel verschillende supermarkten te koop. Ze staan bij de andere conserven van HAK. De grote potten kosten ongeveer €2,10 en de kleintjes €1,45.

Schrijf een reactie