Grunschnabel ijs

door onder Desserts
Kenmerken: , , , ,

Grunschnabel chocolade ijs, veganProfessor Grunschnabel is de koning van het vegan ijs. Er zijn romige varianten met kokosmelk en lekker frisse sorbetvarianten. De smaakjes zijn allemaal bijzonder en sommige lijken misschien zelfs een beetje vreemd, zoals aardbei met chilipeper.

Let wel op, want in een paar varianten zit honing. Op het etiket van de vegan smaken staat het zonnebloem logo, dus ze zijn wel makkelijk te herkennen. Wij probeerden dit keer de Chococolate: chocolade-ijs met kokosmelk.

De ingrediënten

Kokosmelk (34%), water, suiker, cacao (3,4%), dextrose, sinaasappelsap (2%), inuline, vanille, stabilisatoren: agar-agar, pectine, johannesbroodpitmeel, guargom, xanthaangom.

Hoe smaakt het?

Ik vind Grunschnabel echt het lekkerste (vegan) ijs wat er bestaat. Vooral de romige varianten zijn heerlijk. Ik houd normaal gesproken niet eens zo heel veel van chocolade-ijs, maar deze variant vind ik erg lekker. Door de kokosmelk heeft het een fijne ondertoon die het wat lichter van smaak maakt dan gewoon chocolade-ijs. Mmmmm.

Wat kost het en waar is het te koop?

Het heeft lang geduurd, maar eeeeindelijk hebben we een winkel in de buurt die Grunschnabel ijs verkoopt, namelijk de lokale Albert Heijn! Verder is Grünschabel ijs verkrijgbaar bij sommige Plus en C1000 supermarkten, Hema's met een diepvriesafdeling, en bij verschillende biowinkels, restaurants en ijszaken. Een beker met 500 ml ijs kost bij AH €5,25.

3 Reacties

Silvia van Brakel op 10-6-2015 - 16:59

Martine, Fijn dat jij de chocolade smaak erg lekker is. Ik heb toevallig de Mango Maracuja net in huis, en ik komt er op terug , hoe de smaak is. Groetjes, Silvia

Silvia van Brakel op 12-6-2015 - 8:30

De smaak Mango Maracuja is heerlijk. Groet, Silvia

Mirjam op 7-8-2016 - 20:49

Bijna allemaal erg lekker! Kleine verpakking en de grote op verzoek te koop bij Vega-ife in A'dam.

Schrijf een reactie