Groentefriet

door onder Deegwaren, Snacks
Kenmerken: , , ,
Veggiefries groentefriet, vegan

Deze groentefriet van Green Power Foods is sinds kort vegan. Eerder bevatten ze kippenei-eiwit, maar dat is er nu uit en er staat met grote letters 'Vegan' op de verpakking. De frieten bestaan grotendeels uit gepureerde peulvruchten en groente. Best een gezonde keus dus, maar geniet met mate, want qua calorieën zijn ze vergelijkbaar met gewone aardappelfriet. Ze kunnen in de oven, airfryer of frituurpan.

De ingrediënten

80% groente (kikkererwt, wortel, wortelvezel, pastinaak, knolselderij, ui, prei, knoflook), gemodificeerd zetmeel, zonnebloemolie, stabilisator (methyl-cellulose), rijstebloem, zout, kruiden & specerijen.

Hoe smaakt het?

De frieten zijn lekker groot en worden mooi knapperig in de oven. Ze smaken duidelijk anders dan aardappelfriet. Er zit een vrij sterke wortel en pastinaak-smaak aan. Tijdens het bakken ruik je gekookte worteltjes. Als je niet van sterk smakende groente houdt is dit product niks voor jou. Ik vind ze wel lekker, niet per se als 'vervanger' voor aardappelfriet, maar gewoon als knapperige groentesnack.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze friet bij Albert Heijn en Jumbo in de vriezer. Een zak van 400 gram kost €2,09.

3 Reacties

Gea op 18-7-2018 - 14:20

Ik vond de vorige variant groentefriet veel lekkerder. Die was lekker en knapperig. Deze veggiefries smaakt nergens naar, en al helemaal niet naar wortel. Misschien als je de vorige groentefriet nooit gehad hebt dat je dan deze lekker vind. Ik vind het gewoon erg jammer dat ze het recept zo veranderd hebben.

friteuse op 16-10-2018 - 19:09

Heerlijk en gezond deze friet. Gebruik er tegenwoordig een hetelucht frituurpan voor. Zo bak je met minder vet toch lekkere patatjes.

marian op 5-1-2019 - 22:30

Ik ben het helemaal met je eens dat ze eerste veel beter smaakten gea,plus dat de albert heijn ze niet meer verkoop,en de jumbo ook niet,logisch eigenlijk nu de smaak zo terug is gegaan

Schrijf een reactie