Goodbite bonenburgers

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,

Goodbite vegan bonenburgerGoodbite maakt sinds kort een vegan bonenburger. Die moest natuurlijk getest worden! De burgers zijn gemaakt van tuinbonen en tarwe-eiwit, met een aantal andere soorten bonen en groente erdoor gemengd. Ze zijn verrijkt met ijzer en vitamine B12. De meeste andere producten van Goodbite bevatten helaas ei, ook de notenburger en zadenburger. Hopelijk gaan ze binnenkort nog meer vegan producten maken!

De ingrediënten

Tuinbonen, water, plantaardige eiwitten (tarwegluten, aardappel), bruine bonen, rode paprika, ui, fijne tuinerwten, zetmeel (aardappel, tarwe), zonnebloemolie, tomatenpuree, kruiden en specerijen, zout, mineraal (ijzer), vitamine B12.

Hoe smaakt het?

De burger is verrassend stevig voor een bonenburger. Hij heeft een hamburger-achtige textuur, maar dan met stukjes groente en peulvruchten erin. De burger is aan de droge kant, en bonen proef je niet echt terug, dat is wel jammer. Hij smaakt eerder als een ouderwetse groentenburger, uit de tijd dat vegaburgers nog nieuw waren. Ik word er een beetje nostalgisch van. Al met al is het best een lekkere burger, dus we gaan deze zeker vaker kopen!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze burgers onder andere bij Jumbo en Deen. Misschien zijn ze ook bij andere supermarkten te koop die Goodbite producten in hun assortiment hebben. Een bakje met twee burgers kost €1,99. Vergeleken met andere kant-en-klare burgers is dat absoluut niet duur.

Schrijf een reactie