Glutenvrije Oaties van Verkade

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: , , ,

erkade Oaties, veganAls je voor je gezondheid glutenvrij moet eten kan dat soms best wel een uitdaging zijn, zeker als je vegan bent. Er zijn op zich genoeg glutenvrije vegan producten, maar de keuze is wel wat meer beperkt. Daarom ben ik blij met deze nieuwe koekjes van Verkade die helemaal vegan én glutenvrij zijn. Ze zijn ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor tarwe of die een low-fodmap dieet volgen.

De ingrediënten

Glu­ten­vrije havervlok­ken 42%, sui­ker, glu­ten­vrij havermeel 17%, plant­aar­di­ge olie (palm), ge­deel­te­lijk ge­ïn­ver­teer­de sui­ker­stroop, rijs­mid­del (na­tri­um­car­bo­na­ten), zout­.

Hoe smaakt het?

Deze koekjes zijn lekker knapperig. De smaak is vergelijkbaar met andere brosse granenbiscuits zoals die van Lu Time Out en Aldi huismerk. Er zit geen hele duidelijke haversmaak aan. Ik vind ze een klein beetje aan de zoute kant. Wel leuk voor de afwisseling en natuurlijk super fijn voor vegans die glutenvrij moeten eten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze koeken zijn in ieder geval verkrijgbaar bij Albert Heijn en misschien ook wel bij andere A-merk supermarkten. Ik betaalde €2,45 voor een pakje van 150 gram.

4 Reacties

Brigitte op 29-9-2016 - 17:14

Heerlijke koekjes! Normaal sla ik de koekafdeling bij de AH over aangezien er nooit glutenvrije/vegan koekjes te vinden zijn. Dankzij de tip op deze site dan ook toch deze knapperige granenkoekjes gevonden ;)

Martine op 29-9-2016 - 19:44

Leuk Brigitte!

Enrique op 12-2-2017 - 22:26

"Allergie-informatie Kan bevatten: eieren, melk, noten, soja."

Martine op 13-2-2017 - 8:57

Hoi Enrique, dat is een waarschuwing voor mensen die allergisch zijn over mogelijke kruisbesmetting in de fabriek. Aangezien het om zeer kleine sporen gaat die niet bewust worden toegevoegd heeft het geen invloed op of het product wel of niet vegan is.

Schrijf een reactie