Gevulde wijnbladeren
Ik vind Turkse sarma en dolma's super lekker: gestoofde bladeren of groente met een lekkere vulling. Ze zijn vaak vegan en je kunt ze prima kant-en-klaar kopen (hoewel zelfgemaakt natuurlijk nog lekkerder is, zeker als je een lieve Turkse buurvrouw hebt die af en toe wat komt brengen). Er zijn verschillende merken die dit soort vegan gevulde druivenbladeren met rijstvulling maken, maar deze van Sera zijn onze favoriet.
De ingrediënten
Ui, rijst, wijnbladeren, water, zonnebloemolie, tomaten, suiker, zout, krenten, zuurteregelaar (E330), kruiden.
Hoe smaakt het?
Deze gevulde wijnbladeren zijn lekker smeuïg van textuur. Ze smaken mild zoet-zuur. De vulling is gekruid met munt en heeft een subtiel hartige smaak.
Ze zijn super lekker als hapje op een feestje. Je kunt ze ook serveren als onderdeel van een maaltijd (mezze/tapa's) of gewoon als tussendoortje eten. Als je ze koopt zit er al een vorkje bij, dus je kunt zo op een bankje in het park gaan zitten smikkelen.
Wat kost het en waar is het te koop?
Je vindt deze wijnbladeren bij Turkse winkeltjes en bij sommige supermarkten in buurten met veel inwoners van Turkse afkomt. Een bakje met 8 gevulde bladeren (300 gram) kost ongeveer €2,20.
2 Reacties
Sorry hoor, heb ze nu op mijn bord liggen maar echt niet te haggen!!! Mijn advies: niet doen, echt niet doen!!
Ze zijn super lekker! Ik voeg er zelf altijd extra citroen aan toe. Het kan zijn dat je de smaak niet gewend bent....
Schrijf een reactie